Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Hazai Kosár

Hazai Kosár

A "Hazai Kosár" név alatt olyan terméket kínálunk, melyet az ország egy-egy térségének helyi termelői és élelmiszer előállítói nem állítanak elő, azonban kiváló  hazai kiegészítői a helyi kínálatnak. 

A Helyben a Jövőnk Szövetkezet tagjaiként arra vállalkoztunk, hogy a helyi élelmiszer mellé a hazai élelmiszer kínálatot is feltérképezzük és a helyi kínálat mellé biztosítsuk azok minél szélesebb körű elérhetőségét. Reméljük, hogy az értékrend melletti együttműködésünkben a  Szolnok Kosar termékkínálata ezáltal jelentősen tud bővülni, a vevői igények megelégedésére és a hazai élelmiszer előállítók támogatására. 

Glulu's Free From: 2015-os Debreceni-i Start-up vállalkozás, melyben egy fiatal csapat arra vállalkozott, hogy gluténmentes pékárut állítsanak elő. A gyártás során tartósítószer nélküli, válogatott, minőségi és természetes, kizárólag gluténmentes alapanyagokból összeállított, saját fejlesztésű lisztkeverékeket használnak. Új technológiával, kizárólag édes sütiket, sós snackeket, valamint gyorsfagyasztott péktermékeket készítenek. Szárazárú termékek egésze mentes a gluténtól, tejszármazékoktól és a tojástól, jelentős része pedig cukrot és élesztőt sem tartalmaz, így igen széles rétegnek tudunk rágcsálnivalót kínálni, valamint az IR és FODMAP diétát tartó,  vegán konyhát kedvelők is találnak biztonsággal fogyasztható termékeket. TERMÉKEK 

H-Foods Kft: Nyíregyházán működő gyümölcstermesztő és feldolgozó üzem, termékük a sült gyümölcspürék.  A pürék alapja a szabolcsi alma, melyet hőkezelés előtt, finoman rövid ideig sütnek ami a jellegzetes ízvilág kialakításához járul hozzá, valamint  késztermék állagához. 100% természetes hazai alapanyagból készülnek, hozzáadott cukor, és mesterséges anyagok nélkül. Változatosságot adhat a reggeli műzlihez, smoothiek készítéséhez, uzsonnára, deszertként, délutáni nasinak.  TERMÉKEK

Abo Mill: 1993-ban alakult nyíregyházi székhelyű, magyar tulajdonban lévő ABO CSOPORT-nak, mely meghatározó malomipari szereplője a kelet-magyarországi és nyugat romániai régiónak. A tiszafüredi üzemben zajlik a kukoricaőrlés, ahol a térség hagyományos konyhájának termékei: a Kukoricadara és a nagyobb szemcséjű kásadara készülnek.TERMÉK 

Nagykun rizs:  A társaság jogelőd szövetkezeteinek létrejötte 1948-ra tehető. Ekkor kezdtek szerveződni azok a földművelő, állattartó csoportok, akik 1949-ben kapták meg működési engedélyüket. A jogelőd termelőszövetkezetek egyesülése által 1974-ben jött létre a „Nagykun” Mezőgazdasági Termelőszövetkezet. 2000-ben a szövetkezeti vagyon 97 %-át nevesítve alakult meg a Nagykun 2000 Mg. Részvénytársaság 430 személy tulajdonaként.  Kínálatukban szerepel fehér és barna rizs, ezek bio változata, valamint bio rizslisztek is. TERMÉK 

Multi-Cikória Kft : A tradicionális cikória- feldolgozó és pótkávégyártó, egyedülállóan Magyarországon. A cég eredete 1822-re eredeztethető vissza. Frank Henrik és Fia az Osztrák- Magyar Monarchia országaiban, így Magyarországon is megnyitotta kávészereket gyártó cégét. 1911-ben Kassa, Budapest és Nagykanizsa után Mosonszentjánoson is elindult a gyártás. A gyár megépítése, és az új növény, a cikória elterjesztése pénzt, megélhetést, fejlődést hozott a Hanság ezen vidékére.A két világháború közötti időszak a fellendülés kora volt, mivel a pótkávé olcsóbb volt, mint a babkávé és növekedett iránta az érdeklődés.

A háborús konjunktúra tovább növelte a keresletet.A gyár a második világháborút sértetlenül vészelte át. Az akkor készült termékek, mint a Káró, Enriló, Szent István kávészerek nevei még ma is ismerősként csengenek. A háborút követő 1949-es államosítás után a Magyar Édesipari Vállalaton belül a Budapesti Zamat és Ostyagyár gyáregységeként működött. Majd az üzem 1950-1956-ig csak a cikóriaaszalással foglalkozott, mert a kávégyártáshoz szükséges gépsorait leszerelték és Budapestre szállították.A Magyar Édesipari Vállalat 1971-es átszervezésekor a gyáregységet a Győri Keksz és Ostyagyárhoz csatolták. Terméklistája jelentősen bővült: 12 féle pótkávé mellett, még további 44 féle édesipari terméket állítottak elő, pl. teaízesítőt, krémporokat, cukorkát, pörkölt mogyorót.

A rendszerváltást követő privatizáció során, 1991-ben, a Győri Keksz és Ostyagyárral együtt a United Biscuits tulajdonába került. Az angol tulajdonos több éves mérlegelés után úgy döntött, hogy a profiljába nem illő gyáregységet értékesíti. A patinás cég így 1994-ben magyar-svájci tulajdonba került és MULTI-CIKÓRIA Kft. néven működik.

2021 NYARÁTÓL A VÁLLALKOZÁS AZONBAN MÁR 100%-BAN MAGYAR TULAJDONBA KERÜLT. Tevékenységét továbbra is a tradicionális cikória- feldolgozás és pótkávégyártás határozza meg, mely tevékenységi körben egyedülálló Magyarországon. TERMÉK 

Ízmíves zöldségkrémek: Az Ízmíves zöldségkrémek mögött Krumpach Erzsébet vállalkozása áll. Ő a Bőség kertje c. könyv szerzője, aki a vegyszermentes ökokertek alakításának egy meghatározó hazai hírnöke. Könyvében, mint ahogy saját kertjében is a régi idők tapasztalatait és a legújabb biotermesztési ismereteket egyaránt felhasználva műveli. Élelmiszer feldolgozó vállalkozásának termékei az Ízmíves zöldségkrémek, melyek az egészséges táplálkozás alappillérein állnak. ( természetes összetevők, tartósítószer mentes, glutén-, laktózmentes, VEGÁN, hozzáadott cukor nélküli termékek, hőkezeléssel tartósítva) TERMÉK 

Az EzerJóFű Gyógynövény Kft. egy tudatos, küldetéssel bíró, az emberek egészséget szolgáló vállalkozás, Zalaegerszegen. Termékeik az első lépéstől az utolsóig „énkezűleg”, féltő gondoskodással készülnek. A felhasznált növényi alapanyagok méregmentesek, mert a gyógynövényeket vadon gyűjtik és termesztik hazánk egyik legtisztább vidékén, Göcsejben.  EzerJóFű tinktúrái = füvek, fák, virágok generációkon átívelő tudása kis üvegcsékbe rejtve. TERMÉK 

MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft: Magyarországi higiéniai papír piac legjelentősebb szereplője. A cég 1994 óta ( Forest papír néven ) van jelen a magyarországi higiéniai papír piacon, 100% ban magyar tulajdonban. A termékek alapanyag a nagyrészt hivatali papírgyűjtésből származó alapanyag, melynek hazai mértéke kb . 50% körüli. Több üzemben zajlik hazánkban a cellulóz , majd papírgyártási folyamat, Nyergesújfalun és Tökölön, ahol a pl. tököli börtön elítéltjei dolgoznak, a kézi munkával hajtogatott csomagoló dobozok előállításán. Ezzel is csökkentve a gyártás technológiai terheit. Valamint az elitéltek értelmes alkotó munkában edzőzve, akár egy szakma kitanulásával léphetnek ki a társadalomba fogságuk lejártával.

Az újrapapírból készített papír alapanyag fehérítéséhez klórmentes technikát alkalmaznak, az un. aktív oxigénnel való fehérítést. Ha mi fogyasztók el tudnánk engedni, a papír fehér színébe vetett erős hitünket, tovább ökológiai tehertől mentesítenénk környezetünket. - mondja a cég értékesítési és marketing vezetőjével, Kecskeméti Attila, mert erre a papírgyártó cégek a feldolgozásban reagálnának.A papír feldolgozásában a cég vette a bátorságot, ellene menve annak a fogyasztói igénynek, mely a higiéniai papír termékekben is az illatokat részesíti előnyben, hogy termékeket illat nélkül készíti, így a Piszke termékek illatmentesek. Ezzel is jó alternatívát teremtve a mindenféle allergiás tünetekkel küzdők számára, hogy feleslegesen ne terheljük szervezetüket toxikus illatanyagokkal.A termékek tekercselési technikája a szorosabb lapszámot eredményez, így az egy tekercs 60 %-kal is több lapszámot tartalmazhat, mint piaci versenytársai. TERMÉK

Cudy Future Kft. Nyíregyházán működik a környezetkímélő tisztítószereketet gyártó cég, a Naturcleaning termékcsoport fejlesztője és gyártója. A környezetvédő szemléletet is hordozó vegyipari cégek között a első egyika, aki hazánkban képviselni kezdi azt a ökológiai fenntarthatósági üzenetet, melyet háztartásokból kikerülő  a kémiai anyagok kibocsájtása okoz. A Naturcleaning termékek összetevői biológiai úton lebomlók, foszfátmentes, klórmentes, parabénmentes, állatkísérlet és pálmaolah mentes termékek . Környezettudatos és egyben bőrbarát mosószer, mely a tisztító hatásából sem veszít.   Az országban egyedül biztosítjuk flakon csere programot . A tisztára mosott flakonokat visszagyűjti majd tisztítás után újratölti a flakonokat. Eddig 33 ezer flakon került vissza hozzájuk, mely így a körforgásba visszakerülhet. TERMÉK 

Heit Torma Létevértesről a torma termesztés hazájából

A Heit család évtiszedek óta foglalkozik torma termesztéssel, és annak feldolgozásával. Debrecen vonzáskörzetében - Létavértes, Újléta, Álmosd, Kokad, Bagamér, Pocsaj gazdái - 1200 termesztik a tormát, melynek csak igen kicsi része kerül a magyar fogyasztókhoz. A magyar torma hungarikumot 2004-ban az Európai Bizottság alá helyezett. Kezdetben a tormát nem is fűszernövényként tartották számon, elsősorban gyógynövényként használták a népi gyógyászatban. Magas a nátrium-, kalcium-, magnézium- és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító preventív hatásairól is közismert. Kiváló gyomorbajokra, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat. Egyre többen vallják, hogy a tormának baktérium- és vírusölő hatása is igen magas.

Rossz beidegződés, hogy reszelt tormát leginkább húsvét idején szokás fogyasztani. A torma mind az őszi, téli és tavaszi vitaminszegény hónapokban is különösen jó szolgálatot tehet szervezetünknek, valamint szinte bármilyen húsétellel kiválóan harmonizál. TERMÉK 

 

 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
vegán
Ajándékcsomag
Kíméletes termesztésből származó
Ár szerint

Csinta -Bio Szilva -12g

A Szilva Csintát kicsik is nagyok is kedvelik, Szárított gyümölcstekercs szilvából. Vegán, Gluténmentes és Nyers diétában is fogyasztható, sőt akkor is, ha az ember nem diétázik  Amiből készült: szilva és semmi más. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz Fénytől védve, zárt csomagolásban tárolva sokáig finom marad. A Csinta friss, bio gyümölcsből alacsony hőfokon szárított nyers gyümölcs lap. A különleges kézműves szárítás miatt megmarad benne a gyümölcs saját íze, aromája, tápanyagai. Alapanyagok hazai, ellenőrzött bio minőségű gyümölcsök: Alma, szilva, meggy, eper, birs, körte, sárgabarack, homoktövis. Ezen kívül készül még gyömbéres és fűszeres csinta, amihez friss gyömbért, frissen őrölt fűszereket és frissen facsart citromlevet is használnak. Csinták nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott cukrot vagy édesítőszert. Semmilyen adalékot, aromát, ízesítő szert, még citromsavat vagy pektint sem. Mire jó? A Csinta kíváló kiegészítője a gyermekek tízóraijának, uzsonnájának. Emellett a felnőttek is felfedezték, mint ínycsiklandó napközbeni snack-et. Megajandékozhatod vele magadat vagy másokat. Egy új lehetőség, ami színesíti a palettát a tudatos, egészséges táplálkozás terén. Használhatod különleges ételek, desszertek alapanyagaként. Lehet pl. belőle gluténmentes beiglit, gyümölcs sushit, vagy karamellizált gyümölcsbe tekert olvasztott kecskesajtot is készíteni....Hmm? Gyártó: Aloha Kft. Pomáz, Magyarország

370 Ft / db
30.83 Ft/g

Csúzi Pince Almasajt 100g

Fahéjas- szegfűszeges almasajt Összetétel: alma (62%), cukor, fahéj, szegfűszeg, citromhéj, pasztörizált citromlé. 100 g termék 135 g alma felhasználásával készült, összes cukortartalom: 43 g / 100 g.   Gyártó : Csúzi Pincészet Monor

990 Ft / db
9.9 Ft/g

Csúzi Pince Bodzaecet 250ml

A bodzaecetet  méz nélkül erjesztett, szűretlen almaecetből készül, melybe frissen szedett, teljesen kinyílt bodzavirágzatokat áztatnak. Az almaecet savtartalma az áztatás során feltárja és kiáztatja a bodza virágporát, mely így varázslatos illatot és zamatot kölcsönöz a terméknek. 100% almaecetben áztatott bodzavirágzat, 5-8% közötti savtartalommal. Az almát kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt almabort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtik, majd a bodzavirágzás idején nagy mennyiségű bodzavirágzatot áztatnak benne. Ülepedés után fejtik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az alma eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kálium, kalcium, cink, fluor, jód és szelén) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét. Gyártó : Csúzi Pincészet Monor

2660 Ft / db
10.64 Ft/ml

Csúzi Pince Fekete ribizli ecet 250ml

100% fekete ribizli ecet, 5-8% közötti savtartalommal. A fekete ribizli kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt feketeribizli bort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kalcium, kálium, magnézium, vas, mangán és cink) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét. Zöldség- és gyümölcssaláták alaplevéhez, koktélokhoz és húsok pácolásához ajánljuk. Gyártó : Csúzi Pincészet Monor

2660 Ft / db
10.64 Ft/ml

Csúzi Pince Fűszeres Almaecet Bazsalikommal 250 ml

Almaecet (100%) bazsalikommal A felhasznált almafajták: Gala must, Elstar, Granny smith, Jonagold, Idared. 100 ml termék 250 g alma felhasználásával készült. Érlelési idő 6 hónap, savtartalom 5%. Az almát kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt almabort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kálium, kalcium, cink, fluor, jód és szelén) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét. Gyártó : Csúzi Pincészet Monor

1650 Ft / db
6.6 Ft/ml

Csúzi Pince Fűszeres Almaecet Kakukkfűvel 250ml

Összetétel: almaecet (100%). Kakukkfű A felhasznált almafajták: Gala must, Elstar, Granny smith, Jonagold, Idared. 100 ml termék 250 g alma felhasználásával készült. Érlelési idő 6 hónap, savtartalom 5%. Az almát kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt almabort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kálium, kalcium, cink, fluor, jód és szelén) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét.   Gyártó : Csúzi Pincészet Monor

1650 Ft / db
6.6 Ft/ml

Csúzi Pince Fűszeres Almaecet Rozmaringgal 250 ml

Almaecet (100%) rozmaringgal. Érlelési idő 6 hónap, savtartalom 5%. A felhasznált almafajták: Gala must, Elstar, Granny smith, Jonagold, Idared. 100 ml termék 250 g alma felhasználásával készült.  Az almát kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt almabort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kálium, kalcium, cink, fluor, jód és szelén) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét.   Gyártó : Csúzi Pincészet Monor

1650 Ft / db
6.6 Ft/ml

Csúzi Pince Málnaecet 250ml

100% málnaecet, 5-8% közötti savtartalommal. A málnát kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt málnabort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kalcium, kálium, magnézium és vas) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét. Javasoljuk zöldség- és gyümölcssalátákhoz egyaránt, de ki lehet próbálni húspácokhoz is. Gyártó : Csúzi Pincészet Monor

2660 Ft / db
10.64 Ft/ml

Csúzi Pince Mézen érlelt szűretlen Almaecet

Összetétel: almaecet (100%). A felhasznált almafajták: Gala must, Elstar, Granny smith, Jonagold, Idared. 100 ml termék 250 g alma felhasználásával készült. Érlelési idő 6 hónap, savtartalom 5%. Az almát kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt almabort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns- és ásványi anyag (kálium, kalcium, cink, fluor, jód és szelén) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét.   Kiszerelés: 250 ml, vagy 500 ml üvegben Gyártó : Csúzi Pincészet Monor

1650 Ft / db
6.6 Ft/ml

Csúzi Pince Sárgabarackecet 250ml

100% sárgabarackecet, 5-8% közötti savtartalommal. A sárgabarackot kíméletesen cefrézik, majd a kierjedés után a leszűrt sárgabarackbort beoltják a saját ecetsav baktérium kultúrával. Hat hónap lassú érlelés után lefejtjik és palackozzák. Mivel semmilyen külső hatás nem éri, ezért az eredeti vitamin-, antioxidáns-, flavonoid- és ásványi anyag (kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium és vas) tartalma mellett, az ecetsav baktériumok által termelt enzimek emelik a beltartalmi értékét. Zöldség- és gyümölcssaláták alaplevéhez, koktélokhoz és húsok pácolásához ajánljuk. A ázsiai konyha különösen kedvelt ecettípusa. Gyártó : Csúzi Pincészet Monor

2660 Ft / db
10.64 Ft/ml

Demeter minősített Rostos almalé 0,5l

Biodinamikus almából préselt  100%-os ALMALÉ  Termelő: Kávássy László - Jánkmajtis A Biodinamikus gazdálkodás a legrégebbi ökológiai szemléletű gazdálkodási forma egyben a legfenntarthatóbb művelést is biztosítja minden éghajlaton. A biodinamikus gazdálkodási módszerről tudományosan kimutatták, hogy a legalkalmasabb a talaj termékenységének megőrzésére. Ez az alapja a magas értékű élelmiszer-előállítás lehetőségének. A megbízható Demeter védjeggyel a fogyasztók a legkövetkezetesebb ökológiai termelést a kapják. A biodinamikus gazda a gazdaságra mint önálló organizmusra tekint és azt az adott hely sajátos szükségletei szerint alakítja. A talaj-típusok, a talajélet, a növényi- és állati világ mind közvetlen módon kapcsolódik egymáshoz. Az ember a kozmikus- és földi kölcsönhatások mellett alakítja ezeket tevékenységével. A biodinamikus gazdálkodás jellegzetessége a speciális preparátumok használata. Ezek a preparátumok a gazdaságban az élet-folyamatokat kifejezetten támogatják, a növények jobb minőségben érnek be, és ez által ember és állat is a legmagasabb minőségu” táplálékot kaphatja. Olyan gyógynövények, mint a cickafark, gyermekláncfű, kamilla, csalán, tölgyfa-kéreg és a macskagyökér – amelyeket meghatározott módon dolgoznak fel – biztosítják, hogy az állati trágyából értékes komposzt képződjék. Utóbbiak használata, együtt a tehén-trágyából és kvarclisztből készült permetező preparátumokkal, bizonyíthatóan jelentősen növeli a talaj-termékenységet. Ez különösen a klímaváltozásra való tekintettel fontos, mert a humuszban nagy mennyiségű széndioxid kötődik meg, és ez a folyamat az üvegház-hatást ellensúlyozza. A biodinamikus preparátumokat általában a saját gazdaságban állítják elő, és finom adagolásban használják, mert hatásuk nem a felhasznált mennyiségen múlik, hanem inkább éterikus információjuk függvényében – a klasszikus homeopátia elvéhez hasonlóan. A növényeket érzékenyebbé teszik a kozmikus ritmusok iránt és így a csillagok hatása alatt fokozzák a növény-talaj kölcsönhatást. A növényi növekedést kiegyensúlyozottabbá teszik és elősegítik az érési folyamatokat. A gazdaság minden területén évi egyszer legalább használandó a biodinamikus humuszpreparátum és a kvarclisztpreparátum, a növények növekedési stádiumának megfelelően. Minden organikus tápanyagot – mint például a trágyát és a komposztot – biodinamikus komposztoltó-preparátumokkal kezelnek. Minden művelt területre preparátummal oltott gazdasági trágya, vagy – helyettesítésként – a komposztoltó preparátumokkal előállított trágyakovász szórandó ki. A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. vállalja Partnerei biodinamikus előírások szerinti gazdálkodásának ellenőrzését is a Demeter Internationallal kötött megállapodás alapján.  

880 Ft / db
1760 Ft/l

Demeter minősített Rostos almalé 3l

Biodinamikus almából préselt  100%-os ALMALÉ A Biodinamikus gazdálkodás a legrégebbi ökológiai szemléletű gazdálkodási forma egyben a legfenntarthatóbb művelést is biztosítja minden éghajlaton. A biodinamikus gazdálkodási módszerről tudományosan kimutatták, hogy a legalkalmasabb a talaj termékenységének megőrzésére. Ez az alapja a magas értékű élelmiszer-előállítás lehetőségének. A megbízható Demeter védjeggyel a fogyasztók a legkövetkezetesebb ökológiai termelést a kapják. A biodinamikus gazda a gazdaságra mint önálló organizmusra tekint és azt az adott hely sajátos szükségletei szerint alakítja. A talaj-típusok, a talajélet, a növényi- és állati világ mind közvetlen módon kapcsolódik egymáshoz. Az ember a kozmikus- és földi kölcsönhatások mellett alakítja ezeket tevékenységével. A biodinamikus gazdálkodás jellegzetessége a speciális preparátumok használata. Ezek a preparátumok a gazdaságban az élet-folyamatokat kifejezetten támogatják, a növények jobb minőségben érnek be, és ez által ember és állat is a legmagasabb minőségu” táplálékot kaphatja. Olyan gyógynövények, mint a cickafark, gyermekláncfű, kamilla, csalán, tölgyfa-kéreg és a macskagyökér – amelyeket meghatározott módon dolgoznak fel – biztosítják, hogy az állati trágyából értékes komposzt képződjék. Utóbbiak használata, együtt a tehén-trágyából és kvarclisztből készült permetező preparátumokkal, bizonyíthatóan jelentősen növeli a talaj-termékenységet. Ez különösen a klímaváltozásra való tekintettel fontos, mert a humuszban nagy mennyiségű széndioxid kötődik meg, és ez a folyamat az üvegház-hatást ellensúlyozza. A biodinamikus preparátumokat általában a saját gazdaságban állítják elő, és finom adagolásban használják, mert hatásuk nem a felhasznált mennyiségen múlik, hanem inkább éterikus információjuk függvényében – a klasszikus homeopátia elvéhez hasonlóan. A növényeket érzékenyebbé teszik a kozmikus ritmusok iránt és így a csillagok hatása alatt fokozzák a növény-talaj kölcsönhatást. A növényi növekedést kiegyensúlyozottabbá teszik és elősegítik az érési folyamatokat. A gazdaság minden területén évi egyszer legalább használandó a biodinamikus humuszpreparátum és a kvarclisztpreparátum, a növények növekedési stádiumának megfelelően. Minden organikus tápanyagot – mint például a trágyát és a komposztot – biodinamikus komposztoltó-preparátumokkal kezelnek. Minden művelt területre preparátummal oltott gazdasági trágya, vagy – helyettesítésként – a komposztoltó preparátumokkal előállított trágyakovász szórandó ki. A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. vállalja Partnerei biodinamikus előírások szerinti gazdálkodásának ellenőrzését is a Demeter Internationallal kötött megállapodás alapján. Termelő: Kávássy László - Jánkmajtis

2440 Ft / db
0.81 Ft/ml