Élő kenyereinket egyedülállóan 70-90% zöldségpépből, többféle lenmag keverékéből készítjük és emésztést segítő fűszerekkel ízesítjük. A hagyományos kenyerekhez képest nem tartalmaznak sem lisztet, sem élesztőt, és nem sütéssel készülnek, hanem kíméletes aszalással. Többféle változatot készítünk: zöldségeset, olaszosat, cukkiniset. Zöldséges élő kenyér alapanyagai: sárgarépa, zeller, hagyma, fokhagyma, mazsola, citrom, kömény és koriander. Kíméletes aszalással 8-10 óra alatt készülnek el a ropogósra aszalt lapok, így tartósítószer nélkül el lehet őket tartani 6 hónapig is. A fűszerezése enyhe, ezért bármilyen zöldségkrémmel fogyasztható szendvicsnek. Egy étkezéshez 1-2 lap elegendő. Tele van rostokkal és tápértékben gazdag. Glutén-, cukor-, tej-, tojás-, szójamentes termék Tömeg 100 g Összetevők sárgarépa, zeller, lenmag, lilahagyma, mazsola, citrom, fokhagyma, őrölt kömény, koriander, só Mentesség Glutén-, cukor-, tej-, tojás-, szójamentes Átlagos tápérték 100g Energia 1988 kJ / 480 kcal Zsír 28,9 g - amelyből telített zsírsavak 2,7 g Szénhidrát 16,8 g - amelyből cukrok 3,9 g Rost 17 g Fehérje 23,7 g Só 0,5 g
Ízletes lángostészta gazdagon megrakva baconnal, lilahagymával és sajttal fokhagymás, tejfölös ágyon.
Puha, ízletes perec. Az örök kedvenc! :) Kb. 15 cm átmérőjű Összetétel: liszt, víz, élesztő, só, tej, cukor, tojás, sajt
Ez a szendvicskenyér a gyerekek miatt született, akiknek a normál kovászos kenyér nem olyan finom. Ezt viszont nagyon szeretik szendvicsnek. Uzsonnának is csomagolható, ezt segíti, hogy formában sülve az egész kenyér azonos méretű szeleteket ad. Növényi tejet (kesudió-jázmin rizs), vajat és leheletnyi cukrot tartalmaz ezért a kenyér a kalács közötti átmenetet jelenti.
Megvan még nektek a nagymama szilvalekvárjának az íze? Tudjátok, amit disznóvágás után a hájas tésztába töltött. Jelentem, én hosszas keresés árán megtaláltam ezt a minőséget napjainkban is. Édes leveles tésztába burkolom, és mert tudom, hogy az Úr színe előtt minden bűnöm megbocsátást nyer, megszórom pici fahéjas cukorral. Ez a szilvás rúd. Feltétlen kóstoljátok meg!
Bizonyára rémlik, milyen boldogan kanalazgattátok a speciálisan nektek készített tejberizst. Segítek egy kicsit nosztalgiázni. A fincsi tejberizst, príma rétestésztába töltöm, és kizárólag a pavlovi elmélet bizonyítása miatt kiváló minőségű kakaóval tetőzöm. Bomba jó! Ez nem rizsa, kóstold meg!