Mások ezeket rendelték

Csicseriborsó
A fehér csicseriborsó fajtája Dónia névre hallgat, mely egy magyar fajta, Iregszemcsén nemesítették a Kaposvári Egyetem kutatóintézetében. A csicseriborsóban található protein és rost nagyon hasznos a szervezetünk számára. Kalcium tartalma hasonlóan magas mint a tejé, vagy a joghurté. Kiváló humusz, leves vagy főzelék készíthető belőle. A sült csicseriborsó nagyszerű alternatíva lehet chips helyett is. Készíthet édes verziót is fahéjjal, vagy fűszerezheti sóval vagy chilivel is. Tökéletes rágcsálnivaló lehet popcorn vagy chips helyett, érdemes kipróbálni. Termelte: Óbert Ágnes - Borjád (Pécs és Mohács közt) Óbert Ágnes és családja Borjádon és környékén gazdálkodik. A gyümölcsöktől a zöldségeken át a takarmányokig sokféle növényt termesztenek, valamint feldolgozott termékek is szerepelnek a kínálatukban. A csicseriborsót először zöldítésnek vetették, és elég szép termést hozott. Ez lesz a harmadik év, hogy újravetik, extenzív termesztésben, vegyszerek nélkül fejlődik a növény. A talajerőutánpótlásban szerepel szerves és műtrágya is.
Glulu's FreeFrom Vaníliás keksz 100g
Gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán édes keksz. Összetevők: víz, cukor, barna rizsliszt, kókuszolaj, fehér rizsliszt, fehér rizsdara, gluténmentes zabliszt, sütőpor (térfogatnövelő szerek (nátrium-karbonátok, difoszfátok), kukoricakeményítő), útifűmaghéj, természetes vanília aroma 0,2% (aroma anyagok, propilén-glikol), térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), himalája só. Nyomokban szezámmagot tartalmazhat! Átlagos tápérték 100g termékben: Energia 1820 kJ / 436 kcal Zsír 19 g amelyből telített zsírsav 17 g Szénhidrát 65 g amelyből cukrok 22 g Rost 3,2 g Fehérje 3,1 g Só 0,13 g Gyártó: FreeFrom Hungary Kft Debrecen
Nagykun Bio barna rizsliszt -1kg
Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termett rizsből készült barna rizsliszt. A rizsliszt hántolt rizsből készült porózus, selymes, finom szemcséjű gluténmentes liszt. A rizs ezüst hártyáját és csíráját is tartalmazó BIO barnarizsből készült liszt. Magában vagy egyéb lisztekkel keverve készíthető belőle számos ízletes és egészséges étel. Kiválóan alkalmas tészták, desszertek elkészítéséhez, levesek, szószok sűrítéséhez. A termék teljesen gluténmentes, a gyártóüzemben csak rizst dolgoznak fel! Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból. Gyártó: Nagykun 2000 Mg. Zrt , Kisújszállás A rizs termesztése Kisújszállás határában történik, és helyben, a rizshántoló és csomagolóüzememben készül el a késztermék is. Itt egy kézben megvalósul az elvárható élelmiszerbiztonsági követelmény: a termék nyomonkövethetősége a szántóföldtől az asztalig. A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka (a megtermelt rizs 95%-át közvetlenül emberi fogyasztásra használják fel). Kitűnő az emészthetősége, a szemben lévő fehérje csaknem teljes értékű, sok E és B vitamint tartalmaz. A rizs őshazája Délkelet-Ázsia, Magyarországon a XVIII. században kezdődött termesztése. Rizstermesztésben ma is meghatározó a Nagykunsági Tájkörzet szerepe. Az itt elhelyezkedő gyenge talajadottságú területeken ugyanis más növények nem termeszthetők eredményesen. Ugyanakkor ezen területek öntözővíz-ellátása a Tiszából és a Körösökből,valamint azok mellékfolyóiból biztosítható. Az éghajlati adottságok - sok napfényes óra, magas átlaghőmérséklet a nyári hónapokban – ideális körülményeket biztosítanak a növény fejlődéséhez. A hazai rizs minősége kiváló, vetekszik a legjobb görög és olasz fajtákkal.

