Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termett rizs.A magas rost- és ásványianyag-tartamú, alacsony glikémiás indexű egészséges szénhidrátforrás. A rizs ezüst hártyáját és csíráját is tartalmazó BIO barnarizs. GMO- és gluténmentes termék!
Gyártó: Nagykun 2000 Mg.zrt, Kisújszállás
Származás: Magyarország
Kiszerelés:500 g
A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési folyamatokra is jó hatással van.
A rizs csíraképes!
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
Barna rizs elkészítés javaslat:
Hagyományos főtt rizs. :)
Elkészítési idő: 30 perc
Egy bögrényi rizst vízzel átmosunk és lecsepegtetünk.
Az így előkészített rizst kevés olajon megpirítjuk, közben 2,5-3- szoros mennyiségű vizet felteszünk forrni kevés ételízesítő hozzáadásával.
Az üvegesre pirított rizst felöntjük a zubogó forró vízzel, és egy cikk hagyma hozzáadása után készre, pergősre főzzük.
Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termett rizs.A magas rost- és ásványianyag-tartamú, alacsony glikémiás indexű egészséges szénhidrátforrás. A rizs ezüst hártyáját és csíráját is tartalmazó BIO barnarizs. GMO- és gluténmentes termék!
Gyártó: Nagykun 2000 Mg.zrt, Kisújszállás
Származás: Magyarország
Kiszerelés:500 g
A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési folyamatokra is jó hatással van.
A rizs csíraképes!
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
Barna rizs elkészítés javaslat:
Hagyományos főtt rizs. :)
Elkészítési idő: 30 perc
Egy bögrényi rizst vízzel átmosunk és lecsepegtetünk.
Az így előkészített rizst kevés olajon megpirítjuk, közben 2,5-3- szoros mennyiségű vizet felteszünk forrni kevés ételízesítő hozzáadásával.
Az üvegesre pirított rizst felöntjük a zubogó forró vízzel, és egy cikk hagyma hozzáadása után készre, pergősre főzzük.
A rizs termesztése Kisújszállás határában történik, és helyben, a rizshántoló és csomagolóüzememben készül el a késztermék is. Itt egy kézben megvalósul az elvárható élelmiszerbiztonsági követelmény: a termék nyomonkövethetősége a szántóföldtől az asztalig.
Rizstermesztésben ma is meghatározó a Nagykunsági Tájkörzet szerepe. Az itt elhelyezkedő gyenge talajadottságú területeken ugyanis más növények nem termeszthetők eredményesen. Ugyanakkor ezen területek öntözővíz-ellátása a Tiszából és a Körösökből,valamint azok mellékfolyóiból biztosítható. Az éghajlati adottságok - sok napfényes óra, magas átlaghőmérséklet a nyári hónapokban – ideális körülményeket biztosítanak a növény fejlődéséhez. A hazai rizs minősége kiváló, vetekszik a legjobb görög és olasz fajtákkal.