Sisák Sándor Csólyospálos-i vegyszermentes gazgaságából fehér, lila és citromsárga répa vegyesen.
A különleges színű sárgarépák kiváló tápértéke a jelentős mennyiségű színanyagoknak (antocianinok, xantofillok, likopin, karotinok), a szénhidrátoknak (glükóz, fruktóz, szacharóz), az illóolajoknak, a vitaminoknak, az ásványi anyagoknak és a rosttartalmuknak köszönhető. A fajták színe a színanyagok mennyiségétől és összetételétől függően eltérően alakul. A narancsszínű fajtákban karotinok, a sárgákban xantofillok, a pirosakban likopin, a lilákban találhatók nagy mennyiségben a répaszövetekben. A lila, sárga, fehér, piros színű fajták ízét a narancsszínű sárgarépákhoz hasonlóan cukrok és illóolaj vegyületek alakítják ki.