Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Gönczi Farm

Gönczi Farm

Gönczi Iván őstermelő és kistermelő vagyok. Családi gazdaságunkat főleg a feleségem, Jusztina viszi. Az ő kezei közül kerülnek ki a termékek, illetve gondoskodása mellett cseperednek az állataink.

A paraszti állattartás mindkettőnk családjában hagyományszerű volt, ebbe születtünk, s bár szakmánk szerint nem erre indultunk, de az állatok és a természetközeliség nélkül nem szerettük volna három gyermekünket felnevelni. Kezdetben miattuk, magunk és családunk miatt törekedtünk a tiszta táplálék biztosítására, majd ez szenvedéllyé vált és egyre bővült az állatállományunk.

Jelenleg Besenyszögön gazdálkodunk. Elköteleződtünk a jó táplálék előállítása felé, ahol nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. Sikerült az évek alatt elérni, hogy jelenleg minden állatunk a saját állományunkból születik, nálunk nevelődik. Életük során iparkodunk számukra a legjobb és legtermészetesebb körülményeket biztosítani. 

Termékeinkben nem használunk mesterséges anyagokat, adalékokat, a legtöbb olyan hozzávalót, ami nálunk nem fellelhető, kistermelőktől szerezzük be. Így próbáljuk a fenntarthatóságot segíteni. 

 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Ár szerint

Fürj

Szójamentes, adalékmentes terménnyel táplált madarak. Súlyuk kb. 20-25 dkg. Levesnek 1 db/fő, főételnek (sült, grillezett, töltött fürj) 2 db/fő érdemes számolni. 

1100 Ft / db
1100 Ft/db

Fürjtojás

Családi gazdaságból. 12db tojás van egy dobozban. 55 Ft/db

660 Ft / doboz
55 Ft/db

Füstölt-főtt fürjtojás

Fürjeink tojásából, kistermelői-  vagy hidegen sajtolt olivaolajjall készített füstölt-főtt fürjtojás. Ízesítésének csak a képzelet szabhat határt. Alapízek: natúr, hagymás, görög (fetasajtos-olivabogyós), olasz (aszalt paradicsomos), chilis.  A fürjtojások egy éjszakán át pácolódnak parajdi sós vízben, majd másnap órákon át füstölődnek bükkfa füstön. Ezután kerülnek üvegbe. Minőségüket hűtőben tartva hónapokig megőrzik, de kicsi az esélyük erre. :)  Remek alapja lehet bármilyen salátának, szendvicsnek, de nassolni is tökéletes.  Kétféle kiszerelésben kapható: 8 db-os és 16 db-os, mely a mérettől függően +/- 1 tojással változhat.  A kívánt ízt, kérem, hogy kommentben jelöld meg! Köszönöm! 

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Pecsenye kacsa

Családi gazdaságból származó kapirgáló. Ca. 2,5 -3,5 kg a madár súlya. 

10500 Ft / kg
3500 Ft/kg

Pecsenye liba

Családi gazdaságból származó kapirgáló. Ca. 3,5 -4,5kg a madár súlya.

10500 Ft / kg
3500 Ft/kg

Pucolt gyöngytyúk

Családi gazdaságból származó kapirgáló. Ca. 1-1,2 kg a madár súlya.

4500 Ft / kg
4500 Ft/kg

Sárga túró

Tojásból és teljes tejből készült, vaníliával ízesített húsvéti különlegesség nem csak húsvétra. A húsvéti kalács és sonka finom kísérője az ünnepi asztalon. Kb. 20 dkg-os kiszerelésben kapható,Mazsolával is kérhető.

500 Ft / db
2.5 Ft/g

Tészta - forma

Családi gazdaságból származó fürj, tyúktojás felhasználásával készült. Formatészták: spagetti, linguini, kis kagyló, közepes kagyló, fussili - Kérjük, kommentben jelezni a kívánt formát :-)

1250 Ft / zacskó
5 Ft/g

Tészta - kézzel készült

Családi gazdaságból származó fürj, tyúktojás felhasználásával, kézzel készült tészta. Szélesmetélt, nagykocka, levesbetét – eperlevél, eperszalag, kiskocka, cérnametélt - Kérjük, kommentben jelezni a kívánt formát :-)

1575 Ft / zacskó
6.3 Ft/g

Tojáskrém

Fürjtojásból, házi zsírral, sült szalonnával, petrezselyemmel, házi majonézzel készített tojáskrém. 20 dkg-os kiszerelésben kapható.  

1560 Ft / db
78 Ft/dkg

Totu

Totu, vagyis tojás túró. Tojásfehérjéből készült, túrót helyettesítő készítmény. 

500 Ft / db
25 Ft/dkg

Tyúktojás

Családi gazdaságból, kapirgáló, "jól nevelt" , gabonán nevelt tyúkoktól. A baromfik szabadtartásban élnek, kedvükre szaladgálhatnak. 10 db tojás van egy dobozban. 110 Ft/db

1100 Ft / doboz
110 Ft/db