Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Jandácsik Bioméhészet

Jandácsik Bioméhészet

Családunk közel harminc éve méhészkedik, abonyi központtal, az utóbbi tíz évben már hivatalosan és ellenőrzötten is bio minősítéssel. A kíméletes és kevés vegyszerhasználat mindig is fontos volt, nemcsak a méz minősége, hanem a környezetkímélő szemléletmódunk miatt is. Mindennapi életünk során is igyekszünk környezettudatosan élni és ezt a szemléletmódot gyerekeinknek is átadni. Sokan megkérdezik, mitől bio egy méhészet: a méhek kezeléséhez csak bioméhészetben engedélyezett szerek használhatók - elsősorban az ázsiai méhatka elleni – védekezés során (pl. tejsav, oxálsav, illóolajok), valamint tanúsító szervezet (a Biokontroll Hungária Kft.) ellenőrzi az ökológiai méhészetre vonatkozó szabályrendszer betartását (a méhek kezelését, a termelés körülményeit, a méz tárolását) és a méz minőségét. Családi vállalkozásunk 200 méhcsaládos állománnyal rendelkezik. Rendszerint 30 kilométeres körben vándorlunk. Ez alól kivétel a nógrádi akác, amely a második akácként jelentős vándorhely. Az ámorakácméz a szolnoki Tisza ártérről származik, a repce és napraforgó pedig Abonyból. Az akácmézhez szükséges nektárt az újszilvási erdőben és Nógrádban gyűjtik a méheink. Selyemfűre Nyársapátra vándorlunk. A higiénia és a modern eszközrendszer miatt a pergetés az abonyi mézházban történik, ahol eszközeinket napenergia segítségével működtetjük.

Elérhetőségünk: jandacsikbiomeheszet@gmail.com

Termékek

Bio akácméz

Bio akácmézünkhöz a nektárt az újszilvási erdőben és Nógrádban gyűjtik a méheink. Az akácméz a legalacsonyabb pollentartalmú méz. Kevésbé karakteres, "enyhe" ízű, így a cukor helyettesítésére leginkább alkalmas a mézek közül. Nagyon lassan kristályosodik. Ugyanúgy, mint az akácvirág teája, az akácméz is ajánlott a gyomorsav túltermelés okozta emésztési zavarokra. 500 és 950 g-os kiszerelésben értékesítjük. Saját üvegeinket 25 ill. 50 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

4700 Ft / db
4.95 Ft/g

Bio ámorakácméz

Az ámorakácmézünket a szolnoki Tisza-ártéren élő ámorakác (más néven gyalogakác vagy vízi akác) nektárjából készítik a méhek. Családunknak ez a kedvence! Illatos, aromás, lassan kristályosodó méz. 500 g-os és 950 g-os kiszerelésben árusítjuk. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

3900 Ft / db
4.11 Ft/g

Bio hársméz

Erős illatú, rendkívül zamatos méz. Elsősorban felső légúti megbetegedések és hörghurut ellen javasolt a fogyasztása (hársfateával különösen). Enyhe nyugtató hatású. 500 g-os és 950 g-os kiszerelésben értékesítjük. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

3900 Ft / db
4.11 Ft/g

Bio propoliszos vegyes virágméz - 300 g

A propoliszos méz enyhíti a torokfájást, a köhögést, gyulladáscsökkentő hatású, valamint rendszeres fogyasztása az immunrendszert erősíti. A biopropolisz mentes a méhek atka elleni védelmében használt kemikáliáktól, hiszen csak bioméhészetben engedélyezett szereket használunk. 300 g-os kiszerelésben árusítjuk. A propolisztinktúra kiválása a méz tetején természetes. Használat előtt javasoljuk belekeverni a mézbe. Összetevők: vegyes virágméz, propolisztinktúra

1800 Ft / db
6000 Ft/kg

Bio selyemfűméz

A selyemfű (más néven selyemkóró) nektárját Nyársapát környékén gyűjtik méheink. Rendkívül illatos, zamatos, fűszeres méz, mely lassan kristályosodik. Nyers ételek különleges ízesítője. 500 g-os és 950 g-os kiszerelésben árusítjuk. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft-os áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

3900 Ft / db
4.11 Ft/g

Repceméz bioméhészetből

A repcemézhez az Abony környéki repcetáblákon gyújtik méheink a nektárt. Visszafogottabb aromájú, fehér apró kristályos krémméz. Kislányunk minden áldott nap ezt kéri a reggeli vajaskenyerére... 500 g-os és 950 g-os kiszerelésben árusítjuk. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft-os áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

2600 Ft / db
2.74 Ft/g

Vegyes virágméz bioméhészetből

Nyári virágmézeket, köztük napraforgót, ámorakácot, selyemfüvet és mezei virágot tartalmazó méz, melyhez a nektárt Abony környékén és Szolnoknon, a Tisza árterében gyűjtötték méheink. Méhészetünkben csak  bioméhészetben engedélyezett szereket használunk, így mézeink tiszták, vegyszermentesek. Ezt a mézet a mindennapos használat (mézeskenyér, mézes tea) mellett sütéshez ajánljuk. 950 g-os és 500 g-os kiszerelésben kapható. Saját üvegeinket (tetővel) 50 Ft/db ill. 25 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

2600 Ft / db
2.74 Ft/g