Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Jandácsik Bioméhészet

Jandácsik Bioméhészet

Családunk közel harminc éve méhészkedik, abonyi központtal, az utóbbi tíz évben már hivatalosan és ellenőrzötten is bio minősítéssel. A kíméletes és kevés vegyszerhasználat mindig is fontos volt, nemcsak a méz minősége, hanem a környezetkímélő szemléletmódunk miatt is. Mindennapi életünk során is igyekszünk környezettudatosan élni és ezt a szemléletmódot gyerekeinknek is átadni. Sokan megkérdezik, mitől bio egy méhészet: a méhek kezeléséhez csak bioméhészetben engedélyezett szerek használhatók - elsősorban az ázsiai méhatka elleni – védekezés során (pl. tejsav, oxálsav, illóolajok), valamint tanúsító szervezet (a Biokontroll Hungária Kft.) ellenőrzi az ökológiai méhészetre vonatkozó szabályrendszer betartását (a méhek kezelését, a termelés körülményeit, a méz tárolását) és a méz minőségét. Családi vállalkozásunk 200 méhcsaládos állománnyal rendelkezik. Rendszerint 30 kilométeres körben vándorlunk. Ez alól kivétel a nógrádi akác, amely a második akácként jelentős vándorhely. Az ámorakácméz a szolnoki Tisza ártérről származik, a repce és napraforgó pedig Abonyból. Az akácmézhez szükséges nektárt az újszilvási erdőben és Nógrádban gyűjtik a méheink. Selyemfűre Nyársapátra vándorlunk. A higiénia és a modern eszközrendszer miatt a pergetés az abonyi mézházban történik, ahol eszközeinket napenergia segítségével működtetjük.

Elérhetőségünk: jandacsikbiomeheszet@gmail.com

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
vegán
Ajándékcsomag
Ár szerint

Bio akácméz

Bio akácmézünkhöz a nektárt az újszilvási erdőben és Nógrádban gyűjtik a méheink. Az akácméz a legalacsonyabb pollentartalmú méz. Kevésbé karakteres, "enyhe" ízű, így a cukor helyettesítésére leginkább alkalmas a mézek közül. Nagyon lassan kristályosodik. Ugyanúgy, mint az akácvirág teája, az akácméz is ajánlott a gyomorsav túltermelés okozta emésztési zavarokra. 500 és 950 g-os kiszerelésben értékesítjük. Saját üvegeinket 25 ill. 50 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

4000 Ft / db
4.21 Ft/g

Bio ámorakácméz

Az ámorakácmézünket a szolnoki Tisza-ártéren élő ámorakác (más néven gyalogakác vagy vízi akác) nektárjából készítik a méhek. Családunknak ez a kedvence! Illatos, aromás, lassan kristályosodó méz. 500 g-os és 950 g-os kiszerelésben árusítjuk. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

3700 Ft / db
3.89 Ft/g

Bio hársméz

Erős illatú, rendkívül zamatos méz. Elsősorban felső légúti megbetegedések és hörghurut ellen javasolt a fogyasztása (hársfateával különösen). Enyhe nyugtató hatású. 500 g-os és 950 g-os kiszerelésben értékesítjük. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

4000 Ft / db
4.21 Ft/g

Bio lépesméz

230-260 g-os bioakác lépesméz szelet. 

2800 Ft / db
18.67 Ft/g

Bio propoliszos vegyes virágméz - 300 g

A propoliszos méz enyhíti a torokfájást, a köhögést, gyulladáscsökkentő hatású, valamint rendszeres fogyasztása az immunrendszert erősíti. A biopropolisz mentes a méhek atka elleni védelmében használt kemikáliáktól, hiszen csak bioméhészetben engedélyezett szereket használunk. 300 g-os kiszerelésben árusítjuk. A propolisztinktúra kiválása a méz tetején természetes. Használat előtt javasoljuk belekeverni a mézbe. Összetevők: vegyes virágméz, propolisztinktúra

1700 Ft / db
5666.67 Ft/kg

Bio selyemfűméz

A selyemfű (más néven selyemkóró) nektárját Nyársapát környékén gyűjtik méheink. Rendkívül illatos, zamatos, fűszeres méz, mely lassan kristályosodik. Nyers ételek különleges ízesítője. 500 g-os és 950 g-os kiszerelésben árusítjuk. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft-os áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

3700 Ft / db
3.89 Ft/g

Fahéjas repcekrémméz bioméhészetből

A fahéjas repcekrémmézet bioméhészetünkből származó repcemézből és fahéjból keverjük krémesre.Igazi csemege! Összetevők: repceméz bioméhészetből, fahéj 30 és 50 dkg-os kiszerelésben kapható.  

1800 Ft / db
3.6 Ft/g

Propolisz tinktúra

A méhek rügyekről gyűjtött természetes fertőtlenítő anyagából készített tinktúra. Sokféle jótékony hatása közül az immunerősítő, gyulladáscsökkentő, valamint a megfázás tüneteit, torokfájást enyhítő hatását emeljük ki. Ajánlott napi adag 20 csepp, egy kanál mézre vagy kockacukorra csepegtetve. Gyerekeknek inkább propoliszos mézet adjunk. A propoliszra érzékenyek kerüljék a fogyasztását!!

1900 Ft / db
63.33 Ft/ml

Repceméz bioméhészetből

A repcemézhez az Abony környéki repcetáblákon gyújtik méheink a nektárt. Visszafogottabb aromájú, fehér apró kristályos krémméz.  500 g-os és 950 g-os kiszerelésben árusítjuk. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft-os áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

2500 Ft / db
2.63 Ft/g

Vegyes virágméz bioméhészetből

Nyári virágmézeket, köztük napraforgót, ámorakácot, selyemfüvet és mezei virágot tartalmazó méz, melyhez a nektárt Abony környékén és Szolnoknon, a Tisza árterében gyűjtötték méheink. Méhészetünkben csak  bioméhészetben engedélyezett szereket használunk. Ezt a mézet a mindennapos használat (mézeskenyér, mézes tea) mellett sütéshez ajánljuk. 950 g-os és 500 g-os kiszerelésben kapható. Saját üvegeinket (tetővel) 50 Ft/db ill. 25 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

2500 Ft / db
2.63 Ft/g