Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Kozák Roland

Kozák Roland

Családunk 30éve foglalkozik gyümölcskertészettel Rákóczifalva térségében. Kezdetben szamócát, őszibarackot, kajszi barackot, szilvát termesztettünk, később kezdtünk el a vegyszermentesen termeszthető, gyógyhatású bogyósokkal foglalkozik, ezek a fekete berkenye és a homoktövis. Már gyerekkoromban is érdekelt a mezőgazdaság, a növények szeretete, ezért tanultam kertészmérnöknek, majd főként a homoktövis feldolgozás miatt Élelmiszermérnöki diplomát is szereztem. Jelenleg 15ha-on gazdálkodunk,intenzív körülmények között, nyers formában értékesítünk: Szamócát, kajszit, málnát, fekete berkenyét,diót, míg a homoktövisből feldolgozott termékek készülnek, elsősorban a paszírozással készült homoktövis velő, birsalma-homoktövis jam, szezonálisan csipkebogyó velő is kapható. Célom, hogy a gazdaságom, gyerek és felnőtt programokkal egybekötve családok hétvégi programja legyen.

Termékek

Csipkebogyó velő

A csipkebogyó velő termékünk, gyűjtött csipkebogyóból paszírozással készült, nem tartalmaz semilyen adalékanyagot, hőkezeléssel tartósítva. Kiváló alapja lehet lekvárnak vagy üdítőnek.

1500 Ft / db
3000 Ft/l

Homoktövis velő

A Homoktövis velő termékünk, saját homoktövis ültetvényünkben termett Askola fajtából, adalékanyag mentes, hőkezeléssel tartósított paszírozott termék. Fogyasztása felnőtteknek reggeli után 30-50ml/nap. Gyerekek 3 éves kortól üdítővel, teával keverve 10-15ml/nap. Felnőttek is hígíthatják, ha önmagában, nagyon savanyúnak illetve töménynek érzik.

1800 Ft / db
3600 Ft/l