Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Sercli Kovàszműhely

Sercli Kovàszműhely

Sziasztok. Kránicz Kati vagyok, a Sercli Kovászműhely megálmodója. 8 évvel ezelőtt hoztam létre a vadkovászomat, akit azóta is csupa szeretettel, gondoskodással nevelgetek. A hosszú évek során állandóan fejlődtünk - ő és én -, így sikerült egy olyan kovászmagot megalkotni, ami tengernyi információt és energiát hordoz. Többek között kaptunk 103 és 78 éves kovászkultúrát is, amit szintén magunkba oltottunk. Nagyon igyekszem, hogy napról napra tökéletesítsem a termékeimet, és a lehető legteljesebb, legegészségesebb falatokat juttassak a kedves vásárlóim asztalára. Hiszen nekik köszönhetem azt, hogy a mai nap itt tarthatok. A Kovászos kenyér legbiztosabb titka a minőségi liszt, és a sok-sok órán át érő kovász. Mivel adalékanyagot nem tartalmaz, ezért alapvetően egy egészségesebb, könnyebben emészthető terméket jelent. Minden termék minimum hat, de akár 12, 24 vagy 36 órán át érik. A benne található nagy mennyiségű baktérium flóra diverzitásának köszönhetően a gabona lebontása már a tészta érésekor megindul, így egy jól elődolgozott formában kerül az emésztőrendszerbe. Az élesztős társaikhoz képest ezért sokkal ritkábban okoznak puffadásos tüneteket, továbbá stabilabb vércukorszintet biztosítanak. A legfrissebb tanulmányok alapján a gluténérzékenység is kevésbé jellemző ezzel a technológiával készített kenyér fogyasztói között. Nem utolsó sorban a kézművesen, kovásszal készült finomságok visszahozzák az asztalunkra nagymamáink keze által munkált kenyerek és péksütemények ízeit, illatát. Mivel akár 5-10 napig is fogyasztható marad, így az utolsó morzsáig felhasználhatjuk.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
vegán
Ajándékcsomag
Ár szerint

Bagett

Kézműves kovászos bagettek, szívvel-lélekkel készítve. 4 féle gabonából (búza, tönköly, alakor, rozs). Kizárólag kovásszal adalék es tartósítószer mentesen! Frissen őrlöm a búzát, így magas tápértékű és ízletes bagett kerül az asztalra. Egy bagett kb 35-45dkg súlyú.

720 Ft / db
1800 Ft/kg

Desszert kenyér

Kovászos desszert kenyereim MEGLEPETÉS kenyerek!  Olyan kuriózumként is nevezhető kenyereket készítek desszert kenyér néven, aminek az ízesítése több féle és én döntöm el, hogy éppen mi kerül bele.  Néhány variáció a desszert kenyerekre:    Pirítotthagymás gyökérkenyér    Diós-áfonyás rozsos kenyér    Pityókás kenyér    Almás-zabos vekni    Sülttökös-tökmagos tökcipó Egy desszert kenyér kb 50-60 dkg súlyú.

1325 Ft / db
2409.09 Ft/kg

Fehér kovászos

Búzakenyér, kizárólag hosszúérlelésű kovàsszal! Adalék és tartósítószer mentesen , mindössze 4 féle összetevőből készül , liszt, víz, só és szeretet! A fehér kovászos kenyér 55 dkg súlyú. A nagyobb méretű fehér kovászos kenyér 85 dkg súlyú. Rendelési lehetőség szerda 22:00-ig lehetséges a kenyér esetében!

1175 Ft / db
2136.36 Ft/kg

Félbarna kovászos

4 féle gabonából ( búza, tönköly, alakor, rozs) készülnek a félbarna kenyérkék! Kizárólag kovásszal, adalék és tartósítószer mentesen! Frissen örlöm a búzàt , így magas tápértékű és ízletes cipócska kerül az asztalra! liszt+víz+só+szeretet=Félbarna kovászos! A félbarna kovászos kenyér 50-60 dkg súlyú. A nagyobb méretű félbarna kovászos kenyér 80-90 dkg súlyú. Rendelési lehetőség szerda 22:00-ig lehetséges a kenyér esetében!

1287 Ft / db
2340 Ft/kg

Kovász-chipsz kicsi

Érett kovàszból készül, plussz fűszer , sörélesztőpehely, kurkuma,só, bazsalikom, olivaolaj!

525 Ft / csomag
52.5 Ft/dkg

Kovász-chipsz nagy

Érett kovàszból készül, plussz fűszer , sörélesztőpehely, kurkuma,só, bazsalikom, olivaolaj!

945 Ft / csomag
94.5 Ft/dkg

Kovászos zsemle

Kiralybúzaliszt-víz-kovász-olívaolaj-só. Plussz a szeretetem! Egy csomag 3 db 90-95 gr-os zsemlét tartalmaz.

890 Ft / csomag
297 Ft/db

Magvas félbarna kovászos

4 féle gabonából (búza, tönköly, alakor, rozs) készülnek a félbarna kenyérkék! Kizárólag kovásszal adalék es tartósítószer mentesen! Frissen őrlöm a búzát, így magas tápértékű és ízletes cipócska kerül az asztalra! Plusz lenmag, mák, napraforgó, tökmag kerül a tésztába liszt+víz+só+szeretet=Félbarna kovászos! A magvas félbarna kovászos kenyér 50-60 dkg súlyú. A nagyobb méretű magvas félbarna kovászos kenyér 80-90 dkg súlyú. Rendelési lehetőség szerda 22:00-ig lehetséges a kenyér esetében!

1287 Ft / db
2340 Ft/kg

Zsemlemorzsa

Adalék és tartósítószer mentesen, lisztből (kiralybuza, bankuti, tonkoly, alakor, rozs, tönke), vízből, kovászból, sóval és szeretettel!    

630 Ft / db
2100 Ft/kg