Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Sercli Kovàszműhely

Sercli Kovàszműhely

Sziasztok. Kránicz Kati vagyok, a Sercli Kovászműhely megálmodója. 8 évvel ezelőtt hoztam létre a vadkovászomat, akit azóta is csupa szeretettel, gondoskodással nevelgetek. A hosszú évek során állandóan fejlődtünk - ő és én -, így sikerült egy olyan kovászmagot megalkotni, ami tengernyi információt és energiát hordoz. Többek között kaptunk 103 és 78 éves kovászkultúrát is, amit szintén magunkba oltottunk. Nagyon igyekszem, hogy napról napra tökéletesítsem a termékeimet, és a lehető legteljesebb, legegészségesebb falatokat juttassak a kedves vásárlóim asztalára. Hiszen nekik köszönhetem azt, hogy a mai nap itt tarthatok. A Kovászos kenyér legbiztosabb titka a minőségi liszt, és a sok-sok órán át érő kovász. Mivel adalékanyagot nem tartalmaz, ezért alapvetően egy egészségesebb, könnyebben emészthető terméket jelent. Minden termék minimum hat, de akár 12, 24 vagy 36 órán át érik. A benne található nagy mennyiségű baktérium flóra diverzitásának köszönhetően a gabona lebontása már a tészta érésekor megindul, így egy jól elődolgozott formában kerül az emésztőrendszerbe. Az élesztős társaikhoz képest ezért sokkal ritkábban okoznak puffadásos tüneteket, továbbá stabilabb vércukorszintet biztosítanak. A legfrissebb tanulmányok alapján a gluténérzékenység is kevésbé jellemző ezzel a technológiával készített kenyér fogyasztói között. Nem utolsó sorban a kézművesen, kovásszal készült finomságok visszahozzák az asztalunkra nagymamáink keze által munkált kenyerek és péksütemények ízeit, illatát. Mivel akár 5-10 napig is fogyasztható marad, így az utolsó morzsáig felhasználhatjuk.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Ár szerint

Bagett

Kézműves kovászos bagettek, szívvel-lélekkel készítve. 4 féle gabonából (búza, tönköly, alakor, rozs). Kizárólag kovásszal adalék es tartósítószer mentesen! Frissen őrlöm a búzát, így magas tápértékű és ízletes bagett kerül az asztalra. Egy bagett kb 35-45dkg súlyú.

845 Ft / db
2112.5 Ft/kg

Desszert kenyér

Kovászos desszert kenyereim MEGLEPETÉS kenyerek!  Olyan kuriózumként is nevezhető kenyereket készítek desszert kenyér néven, aminek az ízesítése több féle és én döntöm el, hogy éppen mi kerül bele.  Néhány variáció a desszert kenyerekre: Pirítotthagymás gyökérkenyér Diós-áfonyás rozsos kenyér Pityókás kenyér Almás-zabos vekni Sülttökös-tökmagos tökcipó

1325 Ft / db
2409.09 Ft/kg

Fehér kovászos

Búzakenyér, kizárólag hosszúérlelésű kovàsszal! Adalék és tartósítószer mentesen , mindössze 4 féle összetevőből készül , liszt, víz, só és szeretet! Rendelési lehetőség szerda 22:00-ig lehetséges a kenyér esetében!

1175 Ft / db
2136.36 Ft/kg

Félbarna kovászos

4 féle gabonából ( búza, tönköly, alakor, rozs) készülnek a félbarna kenyérkék! Kizárólag kovásszal adalék es tartósítószer mentesen! Frissen örlöm a búzàt , így magas tápértékű és ízletes cipócska kerül az asztalra! liszt+víz+só+szeretet=Félbarna kovászos! A kenyér súlya 50-60dkg közötti! Rendelési lehetőség szerda 22:00-ig lehetséges a kenyér esetében!

1175 Ft / db
2136.36 Ft/kg

Kovász-chipsz kicsi

Érett kovàszból készül, plussz fűszer , sörélesztőpehely, kurkuma,só, bazsalikom, olivaolaj!

525 Ft / csomag
525 Ft/csomag

Kovász-chipsz nagy

Érett kovàszból készül, plussz fűszer , sörélesztőpehely, kurkuma,só, bazsalikom, olivaolaj!

945 Ft / csomag
945 Ft/csomag

Magvas félbarna kovászos

4 féle gabonából (búza, tönköly, alakor, rozs) készülnek a félbarna kenyérkék! Kizárólag kovásszal adalék es tartósítószer mentesen! Frissen őrlöm a búzát, így magas tápértékű és ízletes cipócska kerül az asztalra! Plusz lenmag, mák, napraforgó, tökmag kerül a tésztába liszt+víz+só+szeretet=Félbarna kovászos! A kenyér súlya 50-60 dkg közötti! Rendelési lehetőség szerda 22:00-ig lehetséges a kenyér esetében!

1245 Ft / db
22.64 Ft/dkg