Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Táborhegyi Levendulakert

Táborhegyi Levendulakert

Szabó Krisztina őstermelő, kistermelő vagyok. Levenduláskertünk mellett gyógynövény termesztéssel és azok feldolgozásával is foglalkozunk, kistermelői szörpöket, lekvárokat, gyümölcsmustárokat készítünk. 

Termékeink tartósítószer és színezék hozzáadása nélkül, hagyományos, dunsztolásos eljárással vannak tartósítva. 

Levendulaolajunk, levendulavizünk teljesen vegyszermentes környezetből származik, melyet saját lepárlónkban állítunk elő, garantálva a 100 %-os tisztaságot.

Levendulakertünk Abonyban található, összesen 2 hektáron termesztünk francia levendulát, lavendula angustifoliat. Alapvetően a levendula növény minden része tartalmazza az aromás olajat, de a virágból készült olajat tekintik a legjobb minőségűnek. Ezért igyekszünk a lepárlás során minél inkább tiszta, rövid szárral vágott virágokból előállítani az általunk készített levendulaolajat.

 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
vegán
Ajándékcsomag
Ár szerint

Levendulás Örökrózsa

Francia levendulával töltött szirmaival ez a rózsa hosszú évekig díszítheti lakását, be is illatozza azt.

1500 Ft / db
1500 Ft/db

Levendulás öröktulipán

Francia levendulával töltött tulipánjaink kiváló választás ajándékozáshoz. Sokáig a lakás dísze, illatával évekig díszíti otthonunkat.

1200 Ft / db
1200 Ft/db

Levendulás sópárna

 Melegítve igen hatásos fülgyulladás esetén, arc- és homloküreg gyulladásnál, nátha, akár szénanátha tüneteinek enyhítésére, de melegen különböző vesebántalmak enyhítésére, máj és epebántalmakra, ízületi vagy menstruációs fájdalmak enyhítésére.  Melegítése történhet sütőben, 50 fokon kb. 20 percig melegítve, vigyázva, hogy a párnában lévő só és levendula ne forrósodjon túl. Ezután a fájó testrészre helyezve enyhíti a tüneteket.

1750 Ft / db
1750 Ft/db

Levendulaszörp 250 ml

Nyugtat, segíti a relaxációt, a gyerekek egyik kedvence. Felnőtteknek pedig Roséhoz ajánlom, kíváló párosítás. Egy pohár rosé fröccsbe 2-3 cl levendulaszörpöt teszünk, hűvösen fogyasztjuk.

800 Ft / üveg
800 Ft/üveg

Levendulaszörp 500 ml

Nyugtat, segíti a relaxációt, a gyerekek egyik kedvence. Felnőtteknek pedig Roséhoz ajánlom, kíváló párosítás. Egy pohár rosé fröccsbe 2-3 cl levendulaszörpöt teszünk, hűvösen fogyasztjuk.

1500 Ft / üveg
1500 Ft/üveg

Levendulavíz

A levendulavíz vagy más néven hidrolátum az illóolaj vízgőz-desztillációs lepárlása során keletkezik. Hatása nagyon hasonló az illóolajéhoz, mégsem teljesen ugyanaz, a hidrolátum ugyanis a desztillált növény vízoldékony hatóanyagait, az olaj pedig a zsíroldékonyat tartalmazza. Felhasználása rendkívül széleskörű. Adhatjuk fürdővízhez, alkalmazhatjuk borogatásként, szórófejes tárolóból pedig egyszerűen a bőrre juttathatjuk. Bőrnyugtató, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, enyhén fájdalomcsillapító, sebgyógyító, gombaölő és nyugtató hatása miatt kedvelt. Napégés, égés esetén egyszerűen csak spriccelje a gyulladt bőrrészre. Pelenkakiütés esetén az esti fürdővízhez tegyen egy evőkanálnyit, ez segíti az esti elalvást is. Használható ekcéma, herpesz, horzsolások tisztítására, borotválkozás után, sminkeltávolításra, allergia esetén a párnára permetezve légzéskönnyítésre.

1000 Ft / üveg
1000 Ft/üveg

Szerelmes ajándékcsomag

Levendulás ajándékcsomag Valentin napra! Tartalma:  1 db 10 ml-s levendula illóolaj 1 db 100 ml-s levendulavíz 1 db levendulával töltött cicás szív

3600 Ft / doboz
3600 Ft/doboz

Vadvirágos szívek

100 % francia levendulával töltött szívecskék. Illata nyugtat, távol tartja a molyokat.

750 Ft / db
750 Ft/db