Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Tóth Andrásné

Tóth Andrásné

András gazda és neje Zsuzsi 8 gyermeket nevelnek. 20 éve foglalkoznak gazdálkodással, a kezdetektől biogazdaságként működnek. A biogazdaságra való áttérésnek szigorú feltételei vannak, 3 évbe tellett mire megkapták anno ezt a minősitést. A gazdálkodással töltött évek alatt egyre fontosabbá vált a család számára, hogy tevékenységüket a természettel szoros összhangban végezzék, igy 4 évvel ezelőtt egy szigorúbb feltételekkel működő, biodinamikus gazdálkodási formára váltottak. Ez a demeter gazdaság. 

A család 60 hektárnyi földterületen gazdálkodik, többek között termesztenek búzát, kukoricát, de a meggy is megtalálható a termesztett növényeik között.

Állataik között találhatunk: szarvasmarhákat, sertést, kecskét és parlagi tyúkokat. Baromfi állományuk már teljesen saját állomány –minden csibe a farmon tartott tyúkok tojásából bújt ki.

A természettel való összhangban fontos a család számára, az is hogy minél több környékbeli emberrel megismertessék ezen gazdálkodás előnyeit és hogy minél több család asztalára magas minőségű, etikus gazdálkodásból származó, tiszta élelem kerüljön.