Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Tóth Andrásné

Tóth Andrásné

András gazda és neje Zsuzsi 8 gyermeket nevelnek. 20 éve foglalkoznak gazdálkodással, a kezdetektől biogazdaságként működnek. A biogazdaságra való áttérésnek szigorú feltételei vannak, 3 évbe tellett mire megkapták anno ezt a minősitést. A gazdálkodással töltött évek alatt egyre fontosabbá vált a család számára, hogy tevékenységüket a természettel szoros összhangban végezzék, igy 7 évvel ezelőtt egy szigorúbb feltételekkel működő, biodinamikus gazdálkodási formára váltottak. Ez a demeter gazdaság. 

A család 60 hektárnyi földterületen gazdálkodik, többek között termesztenek búzát, kukoricát, de a meggy is megtalálható a termesztett növényeik között.

Állataik között találhatunk: szarvasmarhákat, sertést és parlagi tyúkokat. Baromfi állományuk már teljesen saját állomány –minden csibe a farmon tartott tyúkok tojásából bújt ki.

A természettel való összhangban fontos a család számára, az is hogy minél több környékbeli emberrel megismertessék ezen gazdálkodás előnyeit és hogy minél több család asztalára magas minőségű, etikus gazdálkodásból származó, tiszta élelem kerüljön.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
vegán
Ajándékcsomag
Ár szerint

Bio tehéntej (A2)

Bio tehéntej, Zagyvarékasról. CSAK ABBAN AZ ESETBEN  rendelj ilyen tejet, HA MÁR VAN ÜVEGED amit visszahozol, mivel a tej már csak üveges formában vehető. :)   Mit jelent az A2-es minősítés? Az A2-es tej egy olyan különleges tejfajta, ami csak A2-es beta-kazein fehérjét tartalmaz, aminek köszönhetően a tej könnyebben emészthető az emberu szervezet számára. Azok is megpróbálhatják fogyasztani, akiknek korábban le kellett mondaniuk a tejtermékek fogyasztásáról.

500 Ft / l
500 Ft/l

Bio tehéntej (A2) +üveg

Ha első alkalommal rendelsz tejet, ezt az opciót válaszd, mert ebben benne van az üveg ára is. Amennyiben a következő alkalomra visszahozod az üveget,  már elég a "Bio tehéntej"-et betenni a kosárba.   Mit jelent az A2-es minősítés? Az A2-es tej egy olyan különleges tejfajta, ami csak A2-es beta-kazein fehérjét tartalmaz, aminek köszönhetően a tej könnyebben emészthető az emberu szervezet számára. Azok is megpróbálhatják fogyasztani, akiknek korábban le kellett mondaniuk a tejtermékek fogyasztásáról.

940 Ft / db
940 Ft/l

Bio tojás

Bio minősítésű tyúktojás. Mit is jelent ez? Az általunk termelt demeter gabonából készült darát illetve búzacsírát kapnak. Azaz szója mentes takarmányozást. Szabadon kapirgálnak. Szakaszos legeltetéssel. 130 ft/db. 10/db doboz

1300 Ft / csomag
163 Ft/db

Cékla saláta

Zsenge célka levél salátának és krémlevesnek is tökéletes. Egy csomag kg 20 dkg súlyú.

430 Ft / csomag
430 Ft/csomag

Cukkini - zsenge

Friss zsenge bio cukkini két féle méretben. A cukkinit darabra lehet rendelni!  A kisebb kb 20-25 dkg, a nagyobbak 50-60 dkg súlyúak.

250 Ft / db
250 Ft/db

Demeter Tönköly liszt

FRISS ŐRLÉSŰ BIO tönkölyből őröltetett liszt. TBL 80.  1 csomag súlya 1kg

1400 Ft / csomag
1400 Ft/kg

Demeter Tönköly TBL80-as liszt

Szeretnénk bemutatni új termékünket! Saját Bio dinamikus tönkölybúzánkból kis malomban őrölt lisztünket. Papír zsákos 5kg-os kiszerelésben. Bontani nem tudjuk. Száraz helyen tárolandó. Zsizsik ellen ajánlom, hogy pár babérlevelet tegyenek a liszbe, persze mikor porcióznak ügyeljenek rá, hogy ne kerüljön felhasznalásra a babér. Mire is használhatják ezt a lisztet? Mindenre amire egy sima lisztet használnának, csak finomabb lesz a végeredmény! Jó sütést, főzést kívánunk!  

6875 Ft / zsák
1375 Ft/kg

Demeter vaj

  Biodinamikus, azaz Demeter gazdálkodásban tartott tehenek tejéből készült kézműves vaj.  200g/doboz Írós vajat tartalmaz.

1400 Ft / doboz
7000 Ft/kg

Főzőtök

Finom zsenge bio főzőtök kapor nélkül. Egy tök súlya kb 1,5 kg Az ár súly függvényében változhat!

625 Ft / kg
625 Ft/kg

Füge

Friss füge demeter gazdaságból

1000 Ft / doboz
1000 Ft/doboz

Joghurt 250g

Demeter tejünkből joghurt kultúra hozzáadasával keszült joghurt. Hűtőben tárolandó. 250g-os kiszereléseink vannak.

600 Ft / doboz
2400 Ft/kg

Joghurt 500g

Demeter tejünkből joghurt kultúra hozzáadasával keszült joghurt. Hűtőben tárolandó.500g-os kiszereléseink vannak.

1190 Ft / doboz
2380 Ft/kg