Családi gazdaságunk egyik különleges terméke a füstölt csirke mellett a Gyimesi racka juh hús. Egyelőre nagyon ritkán rendelhető a kis létszámú állomány miatt, amely saját szaporulatból folyamatosan bővítés alatt áll. A hazai köztudatban a rackáról sokak számára az alföldi racka juh ugrik be, egyenes, hosszú, csavart szarvával, de nálunk az inkább Erdélyben és Székelyföldön honos Gyimesi racka található meg. A racka húsnak kiemelkedő a gasztronómia értéke. Ízvilágában határozottan különbözik a többitől, mert húsa édeskés, márványos, nem faggyús. Tartalmas, intenzív ízű étel készíthető belőle. Kulonleges hangulata van ősszel és télen a bográcsos birkapörköltnek egy forró teával, forraltborral, családi, baráti társaságban a szabadban.
Szójamentes, adalékmentes terménnyel táplált madarak. Súlyuk kb. 20-25 dkg. Levesnek 1 db/fő, főételnek (sült, grillezett, töltött fürj) 2 db/fő érdemes számolni.