Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Bioméz

Bio akácméz

Bio akácmézünkhöz a nektárt az újszilvási erdőben és Nógrádban gyűjtik a méheink. Az akácméz a legalacsonyabb pollentartalmú méz. Kevésbé karakteres, "enyhe" ízű, így a cukor helyettesítésére leginkább alkalmas a mézek közül. Nagyon lassan kristályosodik. Ugyanúgy, mint az akácvirág teája, az akácméz is ajánlott a gyomorsav túltermelés okozta emésztési zavarokra. 500 és 950 g-os kiszerelésben értékesítjük. Saját üvegeinket 25 ill. 50 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

4000 Ft / db
4.21 Ft/g

Bio ámorakácméz

Az ámorakácmézünket a szolnoki Tisza-ártéren élő ámorakác (más néven gyalogakác vagy vízi akác) nektárjából készítik a méhek. Családunknak ez a kedvence! Illatos, aromás, lassan kristályosodó méz. 500 g-os és 950 g-os kiszerelésben árusítjuk. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

3700 Ft / db
3.89 Ft/g

Bio hársméz

Erős illatú, rendkívül zamatos méz. Elsősorban felső légúti megbetegedések és hörghurut ellen javasolt a fogyasztása (hársfateával különösen). Enyhe nyugtató hatású. 500 g-os és 950 g-os kiszerelésben értékesítjük. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

3700 Ft / db
3.89 Ft/g

Bio lépesméz

230-260 g-os bioakác lépesméz szelet. 

2800 Ft / db
18.67 Ft/g

Bio propoliszos vegyes virágméz - 300 g

A propoliszos méz enyhíti a torokfájást, a köhögést, gyulladáscsökkentő hatású, valamint rendszeres fogyasztása az immunrendszert erősíti. A biopropolisz mentes a méhek atka elleni védelmében használt kemikáliáktól, hiszen csak bioméhészetben engedélyezett szereket használunk. 300 g-os kiszerelésben árusítjuk. A propolisztinktúra kiválása a méz tetején természetes. Használat előtt javasoljuk belekeverni a mézbe. Összetevők: vegyes virágméz, propolisztinktúra

1700 Ft / db
5666.67 Ft/kg

Bio selyemfűméz

A selyemfű (más néven selyemkóró) nektárját Nyársapát környékén gyűjtik méheink. Rendkívül illatos, zamatos, fűszeres méz, mely lassan kristályosodik. Nyers ételek különleges ízesítője. 500 g-os és 950 g-os kiszerelésben árusítjuk. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft-os áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

3700 Ft / db
3.89 Ft/g

Fahéjas repcekrémméz bioméhészetből

A fahéjas repcekrémmézet bioméhészetünkből származó repcemézből és fahéjból keverjük krémesre.Igazi csemege! Összetevők: repceméz bioméhészetből, fahéj 30 és 50 dkg-os kiszerelésben kapható.  

1800 Ft / db
3.6 Ft/g

Propolisz tinktúra

A méhek rügyekről gyűjtött természetes fertőtlenítő anyagából készített tinktúra. Sokféle jótékony hatása közül az immunerősítő, gyulladáscsökkentő, valamint a megfázás tüneteit, torokfájást enyhítő hatását emeljük ki. Ajánlott napi adag 20 csepp, egy kanál mézre vagy kockacukorra csepegtetve. Gyerekeknek inkább propoliszos mézet adjunk. A propoliszra érzékenyek kerüljék a fogyasztását!!

1900 Ft / db
63.33 Ft/ml

Repceméz bioméhészetből

A repcemézhez az Abony környéki repcetáblákon gyújtik méheink a nektárt. Visszafogottabb aromájú, fehér apró kristályos krémméz.  500 g-os és 950 g-os kiszerelésben árusítjuk. Saját üvegeinket (tetővel) 25 ill. 50 Ft-os áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

2500 Ft / db
2.63 Ft/g

Vegyes virágméz bioméhészetből

Nyári virágmézeket, köztük napraforgót, ámorakácot, selyemfüvet és mezei virágot tartalmazó méz, melyhez a nektárt Abony környékén és Szolnoknon, a Tisza árterében gyűjtötték méheink. Méhészetünkben csak  bioméhészetben engedélyezett szereket használunk. Ezt a mézet a mindennapos használat (mézeskenyér, mézes tea) mellett sütéshez ajánljuk. 950 g-os és 500 g-os kiszerelésben kapható. Saját üvegeinket (tetővel) 50 Ft/db ill. 25 Ft/db áron beszámítjuk a következő vásárláskor.

2500 Ft / db
2.63 Ft/g