Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Sajt

Gomolya sajt

Segíts az új gomolyasajtokat tesztelni! Várjuk szíves visszajelzéseket a termékkel kapcsolatban! Biodinamikus gazdalkodásban tartott tehén tejéből készült kézműves natúr és ízesített gomolya sajtok Zagyvarékasról. Minél elöbb érdemes kivenni a csomagolásból.Csomagolás nélkül hűtőben tárolandó. Aki nagyon be akarja csomagoni annak egy ételes dobozt ajánlok. Ebben az esetben arra kell oda figyelni, hogy a nedvességet naponta/ két naponta ki kell törölni és, ha nagyon izzad a sajt, egy napra fedőnélkül hagyni. A nyers zöldséges sajtokat péntektől számítva egy héten belül ajánlatos felhasználni. A fűszeres és natúr másfél/két hétig is elállhat. A fehér penésztől nem kell megijjedni. Egy sajtmestertől tanultam, hogy ez egy nemes penész, nem árt. Érdemes levágni azt a részt, ha nagyon zavaró.  Tejet, természetes tejoltót, sajtnak megfelelő kultúrát,sót,fűszert/aprított zöldséget tartalmaz. 1 db 200-250 g közötti súlyú.  

1000 Ft800 Ft / db
3200 Ft/kg

Parenyica

Parenyica jellegű füstölt sajt Jersey tehéntejből készítve, hagyományos füstöléssel. Kézműves termék, ezért előfordulhat, hogy a termék súlya változó. Összetétel: 100% jersey tehéntej, tejoltó, só, türelem és egy nagy adag szeretet. Tartósítószert nem tartalmaz.

900 Ft / db
6000 Ft/kg

Trappista sajt

Teljes értékű Demeter Házitejünkből keszülő tarppista sajt, sajtkultúra hozzáadásával és 6 hét érleléssel. Csomagolás nélkül tálcán vagy tányéron, hűtőben tárolandó. Átvételtől számítva egy hétig fogyasztható.

1200 Ft1000 Ft / db
5000 Ft/kg