Parajdi só Asztali -1 kg Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen a természetben előforduló természetes sók. Ezek közül a parajdi a világon az egyik legjobb minőségű, 84 -féle ásványi anyagot tartalmaz. Ajánljuk sütéshez főzéshez, inhaláláshoz, bőrbetegségekre, anyagcserezavarokra, mozgásszervi betegségekre, stressz csökkentésére, légúti betegségekre, allergiára, fog és szájápolásra, öblögetésre, alvászavarok megszüntetésére, salaktalanításra, méregtelenítésre és sok egyéb más kínra bajra. Parajdi Fürdő só Miért is fürdőzzön gyakran parajdi sóval? Gyógyiszap tartalma miatt kiváló reumatikus panaszok enyhítésére. Egy ilyen fürdőzés felér 3-4 napos méregtelenítő kúrával. Ízületekbe beépülve a parajdi só regenerál. Bőrünk feszességének visszanyerésében is segít, jó hatással van a cellulitiszre. Bőrnyugtató hatása van. Feszültség és stresszoldó hatású. A vegyület pozitív hatásaként csökkenti az ízületekben és az izmokban felgyülemlő salakanyagok mennyiségét, ezzel enyhítve a gyulladásos folyamatokat. Felhasználása esetén egy kád vízhez kb. negyed-fél kg parajdi fürdősó adagolása ajánlott . Méregtelenítő hatása miatt egyéb kozmetikumot, szappant, tusfürdőt, sampont hanyagoljuk, a só úgyis megtisztíja bőrünket. A parajdi fürdősó naponta alkalmazható, tapasztalataink szerint 36-39 celsius fokos vízben a leghatásosabb. Érdemes legalább egy 20 perces fürdőt venni, hogy a parajdi fürdősó kifejthesse páratlan jótékony tulajdonságait. A Parajdi só abban különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik) nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz. Ez az igen értékes szürkés iszap, mely a nyomelemeket tartalmazza, de megtapasztalhatjuk a Parajdi fürdősó használata után is, hogy egy finom iszapréteg marad a víz leengedése után a kádban. Ezt az iszapot használják a gyógyászatban is. Származási hely: Románia
Friss paraniyca Tóth Zsusza demeter gazdaságából. A sajt A2-es tejből készül és eléhető füstölt és nem füstölt verzióban! Az ár súly függvényében változhat. Az átadás napján kerül véglegesítésre. Egy adag sajt kb 130-140 gr
Ízletes lángostészta gazdagon megrakva baconnal, lilahagymával és sajttal fokhagymás, tejfölös ágyon.
Új Balatoni rózsa parázsburgonya Aprószemű, gömbölyded krumpli. Tepsiben fűszerekkel sütve egytálételként is megállja a helyét, de alufóliába csomagolva, parázson, szabad tűzön sütve is mennyei köret.
Solymospálos-i gazdaságból származik A paszternák igazi téli csemege, remek alternatívája a krumplinak, s ahhoz hasonlóan nagyon sok ételhez felhasználható. Nem fehérrépa, de rokona a répának. A fehérrépára nagyon hasonlító gyökérzöldség, de annál jóval húsosabb, dundibb, és íze is egészen más: sokkal édesebb, teltebb. És bár komoly a hasonlóság, nagy különbség, hogy a paszternák – avagy pasztinák – levele nem fogyasztható!
Tej- és tojásmentes tésztával készült péksütik különböző ízesítésekben (élesztős). - csokis és csokis-mogyorós csavart (tej- és tojásmentes) - pisztáciás fonott (házi pisztáciakrémmel - fehércsokit tartalmaz, emiatt nem tejmentes) - citromkrémes tekercs (házi citromkrémmel - tojást tartalmaz). - mákos és mákos édesítős (tej- és tojásmentes). - őszike: fűszeres sütőtökrémmel (tej és tojásmentes).

A ribizli savanyússágát finoman ellensúlyozza a málna lágysága, és megédesíti az eper. Friss íz, így jellemezték mások. Miben más mint egy lekvár? A gyümölcskrém "vivő" anyaga krémesebb mint egy lekváré (mag nélkül), amibe egész gyümölcsszemek kerülnek. Mire érdemes használni? Tejberizsre, panna cottára öntetként, fagyira csurgatni, natúr joghurtba vagy csak úgy bekanalazni... Összetevők: Málna, eper, ribizli, cukor, citromlé (85% gyümölcs, 15% cukor) Felbontás után hűtve tárolandó!!

Gyerekek kedvence tele gyümölccsel! Miben más mint egy lekvár? A gyümölcskrém "vivő" anyaga krémesebb mint egy lekváré és egész gyümölcs kerül bele. Mag nincs benne! Mire érdemes használni? Tejberizsre, panna cottára öntetként, fagyira csurgatni, natúr joghurtba vagy csak úgy bekanalazni... Összetevők: 50% Málna, 20% eper, 20% szeder, 10% cukor, biocitrom, pektin Felbontás után hűtve tárolandó!!