Kelt tésztából keszülő diós bejgli. Egy rúd bejgli kb 45-55 dkg súlyú. Az ÁR súly függvényében változhat!!
3 hónapos érlelésű intenzív ízű edami sajt. Biodinamikus, azaz Demeter gazdálkodásban tartott tehenek tejéből készült kézműves érett edami sajt. 100g / db Az ÁR súly függvényében változhat!
Íze lágyabb, kevésbé csípős, mint a hagyományos hagymafajtáké Az édeshagyma salátákhoz, grillezéshez ajánlott
Eperlekvárunk kiváló választás palacsintába, vajaskenyérre, kalácsra, vagy csak úgy, kanállal... Tartósítószert, színezéket, más gyümölcsöt nem tartalmaz. Csak cukorral és szeretettel édesítve!
Az erdei méz mondhatni állatias, vad méz. Színe egészen sötét, illata markáns, íze igazán különleges és domináns. Páratlan ízélményt nyújt. Magas ásványianyag tartalma miatt érdemes sűrűn fogyasztani, és ami a legjobb, hogy konyhánk alapfűszere is lehet. Saláták dresszingjét is feldobja, és egy hidegtálhoz is maximálisan passzol egy pohár bor kíséretében.
I. osztályú gála alma, kisebb méretű (iskolás méret) Fajta jellemző: Jellegzetesen sárgáspiros vagy piros, cirmos színű kerek alma. Édes, nem túl savas, a héja viaszos.
I osztályú Étkezési Golden alma, édes Fajta jellemző: Sárgászöld vagy élénk sárga színű, édes, puhább húsú alma. Süteményekbe ideális. A héja vastagabb, úgyhogy a sokan inkább meghámozva fogyasztják.
Idared alma, savanykás Az igazi mesealma, mindenki ilyesmit rajzol, ha valahogy olyan helyzetbe kerül, hogy almát kell rajzolnia. Fajta jellemző: Az egyik fele sárga, a másik, ahol nap éri, egybefüggő piros. Az ütődésekre érzékeny. Ez is lédús, jellegzetes ízű, inkább savanykás alma. Az egyik legtovább eltartható fajta, a húsa nagyon lassan puhul.
Iskola-alma - (60mm alatti méretű) savanykás, lédús Idared alma. Fajta jellemző: Az egyik fele sárga, a másik, ahol nap éri, egybefüggő piros. Az ütődésekre érzékeny. Ez is lédús, jellegzetes ízű, inkább savanykás alma. Az egyik legtovább eltartható fajta, a húsa nagyon lassan puhul.
Édes Jonagold alma Lakatos Szabolcs gazdaságából Fajta jellemző: A Jonathan és Golden keresztezése, nagyszemű, piros alma – olyan, ahogyan azt a mesékben rajzolni szokták. A héja vékony és viaszos, azaz gyönyörű pirosra lehet törölni a pólónkban tízórai előtt. Az íze jellegzetes, erős, mindkét szülő zamatait egyesíti.