Legmagasabb antioxidánas tartalmú batáta Lajos Ákos kertjéből, Kistelekről.
A lila batátában hatalmas mennyiségű antocianin található benne, ennek köszönheti színét. Ez a természetes antioxidáns nagyon fontos szervezetünk számára a szabad gyökök semlegesítéséhez.
Felhasználható köretként, egytálételként, süteményként, főzve, sütve vagy akár grillezve is.
Nincs meg a jellegzetes sütőtök íze, mint a sárga fajtáknak, és kevésbé édes, földes ízű, van aki szerint gesztenyés.
Legmagasabb antioxidánas tartalmú batáta Lajos Ákos kertjéből, Kistelekről.
A lila batátában hatalmas mennyiségű antocianin található benne, ennek köszönheti színét. Ez a természetes antioxidáns nagyon fontos szervezetünk számára a szabad gyökök semlegesítéséhez.
Felhasználható köretként, egytálételként, süteményként, főzve, sütve vagy akár grillezve is.
Nincs meg a jellegzetes sütőtök íze, mint a sárga fajtáknak, és kevésbé édes, földes ízű, van aki szerint gesztenyés.