Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termett rizsből készült barna rizsliszt.
A rizsliszt hántolt rizsből készült porózus, selymes, finom szemcséjű gluténmentes liszt.
A rizs ezüst hártyáját és csíráját is tartalmazó BIO barnarizsből készült liszt.
Magában vagy egyéb lisztekkel keverve készíthető belőle számos ízletes és egészséges étel. Kiválóan alkalmas tészták, desszertek elkészítéséhez, levesek, szószok sűrítéséhez.
A termék teljesen gluténmentes, a gyártóüzemben csak rizst dolgoznak fel! Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
Gyártó: Nagykun 2000 Mg. Zrt , Kisújszállás
A rizs termesztése Kisújszállás határában történik, és helyben, a rizshántoló és csomagolóüzememben készül el a késztermék is. Itt egy kézben megvalósul az elvárható élelmiszerbiztonsági követelmény: a termék nyomonkövethetősége a szántóföldtől az asztalig.
A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka (a megtermelt rizs 95%-át közvetlenül emberi fogyasztásra használják fel). Kitűnő az emészthetősége, a szemben lévő fehérje csaknem teljes értékű, sok E és B vitamint tartalmaz. A rizs őshazája Délkelet-Ázsia, Magyarországon a XVIII. században kezdődött termesztése.
Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termett rizsből készült barna rizsliszt.
A rizsliszt hántolt rizsből készült porózus, selymes, finom szemcséjű gluténmentes liszt.
A rizs ezüst hártyáját és csíráját is tartalmazó BIO barnarizsből készült liszt.
Magában vagy egyéb lisztekkel keverve készíthető belőle számos ízletes és egészséges étel. Kiválóan alkalmas tészták, desszertek elkészítéséhez, levesek, szószok sűrítéséhez.
A termék teljesen gluténmentes, a gyártóüzemben csak rizst dolgoznak fel! Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
Gyártó: Nagykun 2000 Mg. Zrt , Kisújszállás
A rizs termesztése Kisújszállás határában történik, és helyben, a rizshántoló és csomagolóüzememben készül el a késztermék is. Itt egy kézben megvalósul az elvárható élelmiszerbiztonsági követelmény: a termék nyomonkövethetősége a szántóföldtől az asztalig.
A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka (a megtermelt rizs 95%-át közvetlenül emberi fogyasztásra használják fel). Kitűnő az emészthetősége, a szemben lévő fehérje csaknem teljes értékű, sok E és B vitamint tartalmaz. A rizs őshazája Délkelet-Ázsia, Magyarországon a XVIII. században kezdődött termesztése.
Rizstermesztésben ma is meghatározó a Nagykunsági Tájkörzet szerepe. Az itt elhelyezkedő gyenge talajadottságú területeken ugyanis más növények nem termeszthetők eredményesen. Ugyanakkor ezen területek öntözővíz-ellátása a Tiszából és a Körösökből,valamint azok mellékfolyóiból biztosítható. Az éghajlati adottságok - sok napfényes óra, magas átlaghőmérséklet a nyári hónapokban – ideális körülményeket biztosítanak a növény fejlődéséhez. A hazai rizs minősége kiváló, vetekszik a legjobb görög és olasz fajtákkal.