Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Sárgadinnye

Mézédes magyar sárgadinnye, a nyár régen várt slágere. Az ár kilogrammonként értendő, a dinnyék súlya darabonként eltér.

Felhasználási javaslat:

Hideg levendulás sárgadinnye-krémleves

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

  • 1200 gramm sárgadinnye
  • 250 ml víz
  • 100 ml növényi tejszín
  • 1 - 2 evőkanál méz, attól függően, hogy a dinnye mennyire édes
  • 3 szál levendula virágos feje

Elkészítés:

  1. A sárgadinnyét megpucoljuk, kiszedjük a magját, és kis kockákra vágjuk.
  2. A vízzel együtt egy lábosban feltesszük főni.
  3. Amikor megpuhult, botmixerrel leturmixoljuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a mézet, tejszínt és a levendulát, és addig főzzük, amíg forrni kezd.
  5. Majd levesszük a főzőlapról, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  6. Ezután 2 - 3 órára a hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt a levendulákat kivesszük a levesből.
900 Ft / db
900 Ft/kg


Termék minősítő rendszer

1
1



Nincs még hozzászólás a termékhez!

Nincs még értékelés a termékhez!

Mások ezeket rendelték