Solymospálos-i gazdaságból származik A paszternák igazi téli csemege, remek alternatívája a krumplinak, s ahhoz hasonlóan nagyon sok ételhez felhasználható. Nem fehérrépa, de rokona a répának. A fehérrépára nagyon hasonlító gyökérzöldség, de annál jóval húsosabb, dundibb, és íze is egészen más: sokkal édesebb, teltebb. És bár komoly a hasonlóság, nagy különbség, hogy a paszternák – avagy pasztinák – levele nem fogyasztható!
Hazai sárgarépa Szabadszállásról. A termék nevére kattintva lehet kiválasztani a megfelelő kiszerelést.
Sisák Sándor Csólyospálos-i vegyszermentes gazgaságából fehér, lila és citromsárga répa vegyesen. A különleges színű sárgarépák kiváló tápértéke a jelentős mennyiségű színanyagoknak (antocianinok, xantofillok, likopin, karotinok), a szénhidrátoknak (glükóz, fruktóz, szacharóz), az illóolajoknak, a vitaminoknak, az ásványi anyagoknak és a rosttartalmuknak köszönhető. A fajták színe a színanyagok mennyiségétől és összetételétől függően eltérően alakul. A narancsszínű fajtákban karotinok, a sárgákban xantofillok, a pirosakban likopin, a lilákban találhatók nagy mennyiségben a répaszövetekben. A lila, sárga, fehér, piros színű fajták ízét a narancsszínű sárgarépákhoz hasonlóan cukrok és illóolaj vegyületek alakítják ki.
Hagyományos száraz tarkabab Lakatos Szabolcs kertjéből. Elsősorban párolasra, sültekhez használják.