Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Élelmiszer

Nagykun Roppant jó! puff. rizskorong -zöldfüszeres -100g

100%-ban Magyarországon termett, GMO mentes rizsből készült glutén, laktóz és tartósítószermentes termék.   Összetevők: étkezési hántolt rizs, zöldfűszeres fűszerkeverék: bazsalikom, oregánó, rozmaring, tárkony A Roppant jó! rizskorong 90 átmérőjű puffasztott natúr rizskorong, 13 db van egy csomagban, tömege 100 g / csomag. Hazai alapanyagból és a hazai rizsfeldolgozó - Nagykun rizs - üzemében készített puffasztott és édesipari rizsfelfújtak adalékanyagoktól mentesen. Vegán és gluténmentes étrendbe is bátran illeszthető.  Gyártó: Nagykun 2000 Mg. Zrt , Kisújszállás Származás: Magyarország Kiszerelés: 100 g Száraz, hűvös helyen, felbontás után 2-3 napon belül elfogyasztandó. Fogyaszthatjuk magában, illetve kenyérfélék helyett, édes vagy pikáns feltétekkel.

350 Ft / db
3.5 Ft/g

Napraforgó méz (950g)

Napraforgó méz a Jászságból. Különlegessége, hogy a kristály szerkezete nagyobb és íze a napraforgómagra emlékeztető. Színe általában sötétebb, sütésre kiválóan alkalmas, de nagyon jó édesítő gyümölcslevesekhez, szószokhoz, chutneykhoz. Naponta egy kanállal gyógyszer, mint minden méz.

2100 Ft / üveg
2.21 Ft/g

Natúr joghurt tehéntejből

Natúr joghurt friss házi tehéntejből. Kiszerelés 170 g/db (bébiételes üvegben). Hűtve átvételtől számított 10 napig fogyasztható, tartósítószert nem tartalmaz.

360 Ft / db
360 Ft/db

Őszibarack -sült sütőtök püré 100g

Egy tégelybe (100g) mintegy 250 g friss zöldség kerül. Hozzáadott cukrot, ként, citromsavat, tartósítószert, pektint nem tartalmaz. A gondosan válogatot sütőtököt hőkezelés előtt, óvatosan megsütjük melynek egyik fő szerepe a jellegzetes ízvilág kialakítása, a másik pedig a késztermék állag beállításának fontos része.  A fel nem bontott termék hűtést nem igényel, szobahőmérsékleten is nyugodtan tárolható. Előállító csarnokunkban külön odafigyelünk arra, hogy nem használunk és tárolunk semmilyen allergén élelmiszert. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 318 KJ / 75 kcal Zsír 0,1g- melyből telített zsírsavak 

180 Ft / db
1.8 Ft/g

Padlizsán

Zentai Ákos vegyszermentes gazdaságából, Szentesről.

895 Ft / csomag
1790 Ft/kg

Padlizsán krém

Összetevők: padlizsán, hagyma, só, bors, olivaolaj 330 ml/üveg    

1750 Ft / db
1750 Ft/db

Paprikakrém

220 ml-es üvegben  Összetevők: paprika, só

1100 Ft / üveg
1100 Ft/üveg

Parajdi só

Parajdi só Asztali -1 kg Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen a természetben előforduló természetes sók. Ezek közül a parajdi a világon az egyik legjobb minőségű, 84 -féle ásványi anyagot tartalmaz. Ajánljuk sütéshez főzéshez, inhaláláshoz, bőrbetegségekre, anyagcserezavarokra, mozgásszervi betegségekre, stressz csökkentésére, légúti betegségekre, allergiára, fog­ és szájápolásra, öblögetésre, alvászavarok megszüntetésére, salaktalanításra, méregtelenítésre és sok egyéb más kínra ­bajra. Miért is fürdőzzön gyakran parajdi sóval? Gyógyiszap tartalma miatt kiváló reumatikus panaszok enyhítésére. Egy ilyen fürdőzés felér 3­-4 napos méregtelenítő kúrával. Ízületekbe beépülve a parajdi só regenerál. Bőrünk feszességének visszanyerésében is segít, jó hatással van a cellulitiszre. Bőrnyugtató hatása van. Feszültség és stresszoldó hatású. A vegyület pozitív hatásaként csökkenti az ízületekben és az izmokban felgyülemlő salakanyagok mennyiségét, ezzel enyhítve a gyulladásos folyamatokat. Felhasználása esetén egy kád vízhez kb. negyed-­fél kg parajdi fürdősó adagolása ajánlott . Méregtelenítő hatása miatt egyéb kozmetikumot, szappant, tusfürdőt, sampont hanyagoljuk, a só úgyis megtisztíja bőrünket. A parajdi fürdősó naponta alkalmazható, tapasztalataink szerint 36­-39 celsius fokos vízben a leghatásosabb. Érdemes legalább egy 20 perces fürdőt venni, hogy a parajdi fürdősó kifejthesse páratlan jótékony tulajdonságait. A Parajdi só abban különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik) nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz. Ez az igen értékes szürkés iszap, mely a nyomelemeket tartalmazza, de megtapasztalhatjuk a Parajdi fürdősó használata után is, hogy egy finom iszapréteg marad a víz leengedése után a kádban. Ezt az iszapot használják a gyógyászatban is. Származási hely: Románia

690 Ft / kg
690 Ft/db

Parenyica

Parenyica jellegű füstölt sajt Jersey tehéntejből készítve, hagyományos füstöléssel. Kézműves termék, ezért előfordulhat, hogy a termék súlya változó. Összetétel: 100% jersey tehéntej, tejoltó, só, türelem és egy nagy adag szeretet. Tartósítószert nem tartalmaz.

900 Ft / db
6000 Ft/kg

Paszternák

Solymospálos-i gazdaságból származik A paszternák igazi téli csemege, remek alternatívája a krumplinak, s ahhoz hasonlóan nagyon sok ételhez felhasználható. Nem fehérrépa, de rokona a répának. A fehérrépára nagyon hasonlító gyökérzöldség, de annál jóval húsosabb, dundibb, és íze is egészen más: sokkal édesebb, teltebb. És bár komoly a hasonlóság, nagy különbség, hogy a paszternák – avagy pasztinák – levele nem fogyasztható!  

600 Ft / csomag
1200 Ft/kg