Termelőink
Családi vállalkozásunk baráti indíttatásra alapítottuk. Fürjészetünkben főtt, pácolt, füstölt fürjtojást készítünk. A fürjtojás beltartalmi értékeit kiegészítjük a valódi bükkfafüst aromájával, amit zöldfűszerekkel még ízletesebbé teszünk. A tojás, főzést és pácolást követően, több órányi hideg füst ... (tovább)
Üdvözöllek a Creative Side oldalon! Szenvedélyesen hiszek abban, hogy a kézműves alkotásokban rejlő kreativitás határtalan lehetőségeket kínál. Oldalamon megtalálhatók egyedi kézműves alkotások, mint például, Scrapbook albumok, kulcstartók, műbőr boritású egyedi ajándékátadók, füzetboritók, Karácson ... (tovább)
Kedves Vásárlók!
Többütöknek ismerősek lehetünk a tökmagjainkról, a mákunkról vagy a lisztünkről.
Saját termésű Bánkúti, tönköly búzánkat már több, mint 10 éve termesztjük, bíborbúzánkat tavalyra tudtuk annyira felszaporítani, hogy lisztünk is lett belőle.
A búzákat saját köves malmunkban őröljü ... (tovább)
Tóth Diána vagyok, a Farmer Lánya márka alapítója és a TulipGarden Tisza-tó tulajdonosa. Családommal több mint 40 éve a mezőgazdaságban dolgozunk, ahol a kertészet szeretete generációról generációra öröklődött. Szívügyemnek tekintem a vidéki élet és a fenntartható gazdálkodás népszerűsítését. A Farm ... (tovább)
Családi gazdaságunk 30 éves múltra tekint vissza, Makó és környékén termesztjük a méltán híres makói fokhagymát. A termesztésen túl fokhagymából készült kistermelői készítményeket állítunk elő. Termékeink semmilyen mesterséges tartósítószert nem tartalmaznak és hűtőben 1 évig eltarthatóak bármiféle ... (tovább)
Gönczi Iván őstermelő és kistermelő vagyok. Családi gazdaságunkat főleg a feleségem, Jusztina viszi. Az ő kezei közül kerülnek ki a termékek, illetve gondoskodása mellett cseperednek az állataink.
A paraszti állattartás mindkettőnk családjában hagyományszerű volt, ebbe születtünk, s bár szakmánk sz ... (tovább)
A "Hazai Kosár" név alatt olyan terméket kínálunk, melyet az ország egy-egy térségének helyi termelői és élelmiszer előállítói nem állítanak elő, azonban kiváló hazai kiegészítői a helyi kínálatnak.
A Helyben a Jövőnk Szövetkezet tagjaiként arra vállalkoztunk, hogy a helyi élelmiszer mellé a haza ... (tovább)
Szárnyas tartással foglalkozunk Pósfán. Kitűzött célunkat sikerült megvalósítani, végre idehaza nevelkedett csirkét kínálhatunk vásárlóink számára. Az állat sokat van szabadon, kedvére kapirgálhat, ehet zöldet, rovarokat, illetve minősített biotakarmányt kap.
Antibiotikum-mentes,
Adalékanyag-ment ... (tovább)
Családunk közel harminc éve méhészkedik, abonyi központtal, az utóbbi tíz évben már hivatalosan és ellenőrzötten is bio minősítéssel. A kíméletes és kevés vegyszerhasználat mindig is fontos volt, nemcsak a méz minősége, hanem a környezetkímélő szemléletmódunk miatt is. Mindennapi életünk során is ig ... (tovább)
Értéket őrzünk, harmonikus együttműködéseket építünk város és vidék, ember és természet között.
A Jóllét Műhely Egyesület a Szolnoki Kosár Közösség mögött álló jogi szervezet. Az Egyesület küldetése a közösségek fejlesztésére, az együttműködésre építő társadalom felépítéséhez szükséges eszközren ... (tovább)
Rákóczifalván tevékenykedünk 2014 óta kistermelőként. Jelenleg 20 kecskének és 4 tehénnek a tejét dolgozzuk fel napi szinten. Sajtjaink lágy sajtok, ízesítésében megtalálható natúr, fokhagymás, lilahagymás, snidlinges és kapros. Nyers kecske- és tehéntejet is lehet kapni, ami azt jelenti, hogy forra ... (tovább)
A Lilla Méze mottója a szeretet, egészség kis üvegcsékbe zárva. Nagyszerű ajándék, mert édes, magával ragadó mutatós. Mézet adni és kapni egyaránt öröm.
Molnár-Kun Lilla vagyok, mezőtúri születésű méhész, már több mint 10 éve foglalkozom a méhekkel. Szandaszőlősre költöztem, mikor összeházasodtam a ... (tovább)
Nyikos Csaba vagyok, a Mákcentrum tulajdonosa. Gyerekkorom óta szeretem a természetet, örömmel végzem a munkám, ami a termőföldekhez köti testem, lelkem. A földművelés nem pusztán munka számomra, minden magban ott az élet maga. Ahogy a mák sem pusztán egy növény. Sokkal inkább szimbólum. Apró, megsz ... (tovább)
Tiszaföldvári őstermelő, kistermelő vagyok. Családi hagyományokat folytatva kezdtem mezőgazdasági termelésbe. Tanyánkon a szántóföldi növények mellett kertészeti kultúrák is megtalálhatók, melyeket saját napkollektoros aszalóban dolgozunk fel. Az egészség és környezettudatosságot szem előtt tartva m ... (tovább)
Medvegy János vagyok, lassan közel 2 évtizede foglalkozom faesztergályozással. Főként kis darabszámú, egyedi, vagy máshol nem kapható esztergályos termékek készítésével foglalkozom. Felületkezelés terén a természetes anyagokat, olajokat részesítem előnyben, így gyermekek is bátran ismerkedhetnek az ... (tovább)
Kedves Vásárló! Köszönöm, hogy figyelmet szentel rövid bemutatkozásomnak. Vona Zoltán a becses nevem. 1989 őszén ragadott magával a pékségek semmi máshoz nem hasonlítható illatokkal telt, páradús levegője. 1994 kora nyarán sikeres technikusi vizsgát tettem a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari I ... (tovább)
Pintérné Józsa Anita vagyok, őstermelő. Mint hobbikertész és háziasszony mindig is törekedtem arra, hogy amennyire csak lehet csökkentsem ökológiai lábnyomomat. Két éve bukkantam a luffa tökre, ami kiválthatja a háztartásban használt műanyag szivacsot, sőt akár az arctisztító korongot is. 2020-ban k ... (tovább)
Termékeink 100 % natur környezettudatos szemléletünk és életmódunk köré épültek. Nagy tisztaságú növényi zsírokból olajokból készülnek. Színezéket illatanyagokat egyéb káros anyagokat nem használunk. Hagyományos főzött eljárással, a lehető legkevesebb összetevőből, készülnek kozmetikumaink.
Terméke ... (tovább)
A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület célja a Tisza folyó vízgyűjtőjén élők megélhetési lehetőségeinek javítása, árvízi és környezeti biztonságának növelése, a Tisza ökológiai értékeinek megőrzése és gyarapítása, hogy e táj lakói jó életminőségben és biztonságban élhessenek. A Szövetség olyan gazdál ... (tovább)
Szabó Krisztina őstermelő, kistermelő vagyok. Levenduláskertünk mellett gyógynövény termesztéssel és azok feldolgozásával is foglalkozunk, kistermelői szörpöket, lekvárokat, gyümölcsmustárokat készítünk.
Termékeink tartósítószer és színezék hozzáadása nélkül, hagyományos, dunsztolásos eljárással v ... (tovább)
András gazda és neje Zsuzsi 8 gyermeket nevelnek. 20 éve foglalkoznak gazdálkodással, a kezdetektől biogazdaságként működnek. A biogazdaságra való áttérésnek szigorú feltételei vannak, 3 évbe tellett mire megkapták anno ezt a minősitést. A gazdálkodással töltött évek alatt egyre fontosabbá vált a cs ... (tovább)
Fergéné Berkesi Tünde őstermelő, kistermelő vagyok.
Házi készítésű szörpökkel, befőttekkel, savanyúságokkal, lekvárokkal stb.stb.. szeretnék bemutatkozni. A tudást, ami bennem van, nagyszüleimtől örököltem. Termékeim a saját kertünkben termett alapanyagakból készülnek.
Férjem segítségével igyek ... (tovább)