Szolnoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Családi vállalkozásunk baráti indíttatásra alapítottuk. Fürjészetünkben főtt, pácolt, füstölt fürjtojást készítünk. A fürjtojás beltartalmi értékeit kiegészítjük a valódi bükkfafüst aromájával, amit zöldfűszerekkel még ízletesebbé teszünk. A tojás, főzést és pácolást követően, több órányi hideg füst ... (tovább)
Mi a Dudás család vagyunk Alattyánról. Méhészek vagyunk szívünkből. Kiváló minőségű méz és mézes termékek széles palettája található nálunk. Jászságban termelt mézeink szeretettel édesítik a napjaitokat.
A Tiszakécske melletti tanyánkon - az Éden major biogazdálkodásban - főként bio tojás termeléssel és konyhakész bio csirke előállításával foglalkozik családunk. Minősített biogazdaságként termékeink garantáltan vegyszermaradvány, GMO, antibiotikum és gyógyszermaradvány mentesek. Jószágainkat szabado ... (tovább)
Termékeim natúr kozmetikumok: Kéz- és testápoló (natúr és mandarin- levendula illóolajjal), Éjszakai regeneráló arckrém (Q10, Hialuronsav, kendermagolaj) , Habszappan (kékszőlő és aloe vera). A krémek növényi, természetes forrásból származó alapanyagból készülnek. Mesterséges színt, illatanyagot, ti ... (tovább)
Gönczi Iván őstermelő és kistermelő vagyok. Családi gazdaságunkat főleg a feleségem, Jusztina viszi. Az ő kezei közül kerülnek ki a termékek, illetve gondoskodása mellett cseperednek az állataink. A paraszti állattartás mindkettőnk családjában hagyományszerű volt, ebbe születtünk, s bár szakmánk sz ... (tovább)
A "Hazai Kosár" név alatt olyan terméket kínálunk, melyet az ország egy-egy térségének helyi termelői és élelmiszer előállítói nem állítanak elő, azonban kiváló  hazai kiegészítői a helyi kínálatnak.  A Helyben a Jövőnk Szövetkezet tagjaiként arra vállalkoztunk, hogy a helyi élelmiszer mellé a haza ... (tovább)
Szárnyas tartással foglalkozunk Pósfán. Kitűzött célunkat sikerült megvalósítani, végre idehaza nevelkedett csirkét kínálhatunk vásárlóink számára. Az állat sokat van szabadon, kedvére kapirgálhat, ehet zöldet, rovarokat, illetve minősített biotakarmányt kap.  Antibiotikum-mentes, Adalékanyag-ment ... (tovább)
Családunk közel harminc éve méhészkedik, abonyi központtal, az utóbbi tíz évben már hivatalosan és ellenőrzötten is bio minősítéssel. A kíméletes és kevés vegyszerhasználat mindig is fontos volt, nemcsak a méz minősége, hanem a környezetkímélő szemléletmódunk miatt is. Mindennapi életünk során is ig ... (tovább)
  Értéket őrzünk, harmonikus együttműködéseket építünk város és vidék, ember és természet között. A Jóllét Műhely Egyesület a Szolnoki Kosár Közösség mögött álló jogi szervezet. Az Egyesület küldetése a közösségek fejlesztésére, az együttműködésre építő társadalom felépítéséhez szükséges eszközren ... (tovább)
Az Artanett fotóstúdió fotósként azelőtt sosem gondoltam volna, hogy valaha kenyereket fogok sütni. Aztán a covid lezárás alatt, mikor mindenki kenyeret kezdett otthon sütni körülöttem, úgy gondoltam, csináljuk ezt a lehető legjobban. Így kerültem közeli kapcsolatba a kovásszal. Az utunk azóta eggyé ... (tovább)
Családunk 30éve foglalkozik gyümölcskertészettel Rákóczifalva térségében. Kezdetben szamócát, őszibarackot, kajszi barackot, szilvát termesztettünk, később kezdtünk el a vegyszermentesen termeszthető, gyógyhatású bogyósokkal foglalkozik, ezek a fekete berkenye és a homoktövis. Már gyerekkoromban is ... (tovább)
Tiszakécskei őstermelö vagyok. A termelés során törekszem a környezettudatos termelésre
Rákóczifalván tevékenykedünk 2014 óta kistermelőként. Jelenleg 20 kecskének és 4 tehénnek a tejét dolgozzuk fel napi szinten. Sajtjaink lágy sajtok, ízesítésében megtalálható natúr, fokhagymás, lilahagymás, snidlinges és kapros. Nyers kecske- és tehéntejet is lehet kapni, ami azt jelenti, hogy forra ... (tovább)
Tiszaföldvári őstermelő, kistermelő vagyok. Családi hagyományokat folytatva kezdtem mezőgazdasági termelésbe. Tanyánkon a szántóföldi növények mellett kertészeti kultúrák is megtalálhatók, melyeket saját napkollektoros aszalóban dolgozunk fel. Az egészség és környezettudatosságot szem előtt tartva m ... (tovább)
Medvegy János vagyok, lassan közel 2 évtizede foglalkozom faesztergályozással. Főként kis darabszámú, egyedi, vagy máshol nem kapható esztergályos termékek készítésével foglalkozom. Felületkezelés terén a természetes anyagokat, olajokat részesítem előnyben, így gyermekek is bátran ismerkedhetnek az ... (tovább)
Nagyiváni Gluténmentes Manufakturánkban készült sütemények és pékáruk tartósítítószer nélküli, házias ízvilágot idéző, kézműves termékek. Melyek hatalmas odafigyeléssel és gondossággal készülnek.
Kedves Vásárló! Köszönöm, hogy figyelmet szentel rövid bemutatkozásomnak. Vona Zoltán a becses nevem. 1989 őszén ragadott magával a pékségek semmi máshoz nem hasonlítható illatokkal telt, páradús levegője. 1994 kora nyarán sikeres technikusi vizsgát tettem a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari I ... (tovább)
Szia! A nevem Szilágyi Anita és lábápolási termékfejlesztéssel foglalkozom. Szeretném figyelmedbe ajánlani legújabb lábáztató sóimat, melyeket 5 különböző gyógynövénnyel, esszenciális illóolajjal és természetes összetevőkkel készítek. Két különböző kiszerelésben található meg a webshopban. Rendszer ... (tovább)
Sziasztok. Kránicz Kati vagyok, a Sercli Kovászműhely megálmodója. 8 évvel ezelőtt hoztam létre a vadkovászomat, akit azóta is csupa szeretettel, gondoskodással nevelgetek. A hosszú évek során állandóan fejlődtünk - ő és én -, így sikerült egy olyan kovászmagot megalkotni, ami tengernyi információt ... (tovább)
Termékeink 100 % natur környezettudatos szemléletünk és életmódunk köré épültek. Nagy tisztaságú növényi zsírokból olajokból készülnek. Színezéket illatanyagokat egyéb káros anyagokat nem használunk. Hagyományos főzött eljárással, a lehető legkevesebb összetevőből, készülnek kozmetikumaink. Terméke ... (tovább)
2017-ben kezdtük el férjemmel a gombatermesztést, amit azóta is önerőből fejlesztünk. 2022-től kistermelőként szárított gombát készítünk és egyéb szezonális zöldségfélék termesztésével is foglalkozunk.
A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület célja a Tisza folyó vízgyűjtőjén élők megélhetési lehetőségeinek javítása, árvízi és környezeti biztonságának növelése, a Tisza ökológiai értékeinek megőrzése és gyarapítása, hogy e táj lakói jó életminőségben és biztonságban élhessenek. A Szövetség olyan gazdál ... (tovább)
Szabó Krisztina őstermelő, kistermelő vagyok. Levenduláskertünk mellett gyógynövény termesztéssel és azok feldolgozásával is foglalkozunk, kistermelői szörpöket, lekvárokat, gyümölcsmustárokat készítünk.  Termékeink tartósítószer és színezék hozzáadása nélkül, hagyományos, dunsztolásos eljárással v ... (tovább)
András gazda és neje Zsuzsi 8 gyermeket nevelnek. 20 éve foglalkoznak gazdálkodással, a kezdetektől biogazdaságként működnek. A biogazdaságra való áttérésnek szigorú feltételei vannak, 3 évbe tellett mire megkapták anno ezt a minősitést. A gazdálkodással töltött évek alatt egyre fontosabbá vált a cs ... (tovább)
  Fergéné Berkesi Tünde őstermelő, kistermelő vagyok. Házi készítésű szörpökkel, befőttekkel, savanyúságokkal, lekvárokkal stb.stb.. szeretnék bemutatkozni. A tudást, ami bennem van, nagyszüleimtől örököltem. Termékeim a saját kertünkben termett alapanyagakból készülnek. Férjem segítségével igyek ... (tovább)